İngiliz bankadan dikkat çeken Türkiye analizi

HSBC, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Raporda Türkiye'ye ilişkin yatırımcı duyarlılığının iyileştiği belirtildi.

İngiliz bankadan dikkat çeken Türkiye analizi
İngiliz bankadan dikkat çeken Türkiye analizi
GİRİŞ 20.05.2024 17:41 GÜNCELLEME 20.05.2024 21:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiliz bankacılık devi HSBC, Türkiye'ye ilişkin raporunda yatırımcı duyarlılığında önemli iyileşme olduğunu belirtti.

Raporda yatırımcıların yapıcı bir görünümde olduğu ve son politika düzenlemelerinin meyve vermesinin beklendiği ifade edildi.

HSBC'nin değerlendirmesinde "Son görüşmelerimiz baz alındığında Türkiye'ye ilişkin yatırımcı duyarlılığı geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kıyasla daha olumlu. Portföy akışlarındaki son ivmelenme de bunun bir kanıtı" ifadeleri kullanıldı.

Banka, Türkiye'de enflasyonun mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacağını belirtti ve 2024 sonu enflasyon tahminini yüzde 48 olarak yineledi.

TL'deki stabilizasyon ve TCMB rezervlerinde iyileşmenin yatırımcıları rahatlattığına vurgu yapıldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Yücel güvenkaya 2 ay önce Şikayet Et
    İngiliz dediyse sakat demektir
    Cevapla
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Rosthcild'in bankası normal..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Yabancı alacağı faizi garantiye alıyor. Vatandaşa yine hüsran görünüyor.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tasarruf tedbirleride akılcı olabilse. Kurumlarda ihtiyaç olmadan gereksiz yere elertronik bilgisayar ve yazıcılarına milyarlar döküp alım yapıp tasarruf tedbirleri nedeniylede yazıcılara kuruşluk kağıtları almamak nasıl tasarrufsa. Üstelik hurdaya ayrılan lazer yazıcıların milyonluk tonerleri kutusunda açılmadık yedek beklerken tonerlerde çöpe gidiyor. Bu tasarrufu ben anlayamadım.
    Cevapla