Elektrikli bisiklette yerli batarya dönemi

Dünyanın en prestijli bisiklet fuarlarından Eurobike'ta görücüye çıkan yerli bataryaya sahip elektrikli bisiklet büyük beğeni topladı.

Elektrikli bisiklette yerli batarya dönemi
Elektrikli bisiklette yerli batarya dönemi
GİRİŞ 07.09.2019 11:36 GÜNCELLEME 07.09.2019 17:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli bataryaya sahip elektrikli bisikletin, Vestel ve Salcano'nun ortak çalışmasıyla hayata geçirildiğini söyledi.

 

 

Vestel'e ellerinden gelen desteği verdiklerini anlatan Akgül, elektrikli bisiklet konusunda Türkiye’nin önemli bir noktaya gelmesini istediklerini aktardı. Elektrikli bisiklet için geliştirilen yerli bataryanın önemini vurgulayan Akgül, "Vestel'in bu alana girmesi bizim için çok önemliydi. Yapılan çalışmaların sonucunda ilk yerli bataryaya sahip bisikleti sergiliyoruz." ifadesini kullandı.

Akgül, söz konusu bataryayla elektrikli bisiklette yüzde 50’nin üzerinde yerlilik oranı yakaladıklarını belirterek, "Bu bisikletlere rahatlıkla yerli malı diyebiliriz." dedi.

 

 

"BATARYAYA TALEP DAHA YÜKSEK"

Vestel Elektronik Batarya Sistemleri Sorumlusu İlker Gültekin de batarya sistemleri ekibi kurduklarını ve ilk proje olarak elektrikli bisikleti seçtiklerini ifade etti.

Bataryaların, dronelardan elektrikli bisikletlere birçok yerde kullanıldığına işaret eden Gültekin, "Hangisinden başlayalım diye araştırma yaparken, Avrupa’da elektrikli bisikletlerle ilgili çok ciddi bir pazar olduğunu gördük. Elektrikli bisikletler için yerli batarya çalışmasına başladık ve 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde sıfırdan, çalışan 2 prototip yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Bataryaya talebin, elektrikli bisiklete talepten yüksek olduğuna dikkati çeken Gültekin, "Çünkü 2-3 sene içerisinde eskiyen pillerin değiştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

SIRADA ELEKTRİKLİ OTOMOBİL BATARYASI VAR

Gültekin, Avrupa'da bataryaya çok ciddi talep olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avrupa’da bataryaya olan talep 5 milyonu buluyor. Bunun hepsi Çin’den karşılanıyordu. Avrupa’nın Çin mallarına gelen anti-damping vergisi uygulamasıyla, malzemelerin de Avrupa'da üretilmesi gerekliliği doğdu. Bu Türkiye bisiklet sektörü için çok büyük bir avantaj. Çinli rakiplere göre bir adım öne geçiyorlar. Salcano'nun yanı sıra diğer üreticilerle de görüşüyoruz. Onlar da çok ilgi gösterdiler. Pazar hazır, müşteri hazır ve elektrikli bisiklette kullanılan batarya, elektrikli otomobilde kullanılanla aynı, sadece küçük boyutlu olanı. Dedik ki elektrikli bisikletten başlayalım, ileride zaten yerli araca pil yapma hedefimiz var. Bu da başlangıç için güzel bir referans olur. Elektrikli bisiklet bataryaları için İzmir'de sıfırdan bir fabrika kuruyoruz."

YORUMLAR 10
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinde Vestel gibi bir dünya devi varsa olur kardeşim olur
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    bir yerden başlamak lazım, bazı kıt akıllıların dediği gibi dışarıdan almak varken neden yapıyoruz dememeli, dersek 3 ton mısır satıp 3 kilogram pil almaya devam ederiz. birşeyler yapma yolunda olan herkesin Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Vestel? Çinden getirip markalamıyorsunuz değilmi. Genelde bazı firmalar devletten teşvik pirimi için bu tür pilleri yurtdışından getirir Sadece pilastiğini atölyede yapar toplar Aha ürettik der. Koskoca Pilsan Aspilsan akü pil fabrikası uzmanlık alanı bu olmasına rağmen yeni yeni Arge aşamasında üretmektedir. Vestel ne ara ?
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim yapdigim pisiklet bir sarjda 120 kilometre gidiyo Nasilmi aslinda Cevabi cok basit ama Benden baskasi yapamadi onlar en fazla 35 kilometre yapa bildi benim benim yapdigim sisdemi ben bilirim
    Cevapla
  • hakangökçe 4 yıl önce Şikayet Et
    seri sayısını arttırırsan menzil artar onların yaptığında atıyorum 50 tane pil varsa sende 150 tane vardır teslada 7100 tane 18650 pil var
    Cevapla
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl oluyor
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şirketlerimiz bir araya gelip güç birliğine gitmeli, teknolojilerini birbirleri ile paylaşmalıdır, kıt kaynaklarımızı ne kadar verimli kullanırsak o kadar hızlı yolalırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle