Sendikalardan 'zam' açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, 5. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin "Hakem Kurulu, zam teklifini bırakın yükselmeyi, bazı maddelerde hak kaybına bile neden oldu" dedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tümer ise "Maddelerin yaklaşık üçte ikisi oy birliğiyle, kalan kısmı ise genelde sendikalarımızın taleplerinin daha yüksek olması dolayısıyla oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu" açıklamasında bulundu.

Sendikalardan 'zam' açıklaması
Sendikalardan 'zam' açıklaması
GİRİŞ 28.08.2019 20:39 GÜNCELLEME 29.08.2019 16:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi için ağustostan aylarca önce çalışmalara başladıklarını belirterek, bu çalışmalar neticesinde memur ve memur emeklilerine kazanımlar sağlayacak teklifler ürettiklerini söyledi.

 

 

Toplu sözleşme masasına taşıdıkları tekliflerinin makul ve makbul olduğunu ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

"Hükümetin teklif ettiği zam oranları bizim taleplerimizin oldukça gerisindeydi. Biz, o oranları kabul etmeyince, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamış oldu. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisi Kurul'dan umutluydu. Fakat geldiğimiz noktada Hakem Kurulu, zam teklifini bırakın yükselmeyi, bazı maddelerde hak kaybına bile neden oldu. Bu haliyle Kurul, tüm beklentileri boşa çıkartmıştır."

 

 

Tonbul, yarın Memur-Sen Genel Merkezinde sözleşmeyle ilgili kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.

"SÜREÇ KÖTÜ YÖNETİLDİ"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer, ise yaptığı açıklamada, masada yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in 1 ila 20 Ağustos arasındaki toplu sözleşme sürecinin kötü bir şekilde yürütüldüğünü savunarak, orada kötü yürütülen sürecin, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda da devam ettiğini söyledi.

Kurul'un 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam kararıyla kamu çalışanları ve emeklilerinin bir kez daha kaybettiğini dile getiren Tümer, şunları kaydetti:

"Bizim bu zammı kabul etmemiz mümkün değil. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisi ile bunların aileleri de dahil 20 milyon insan hayal kırıklığına uğramıştır. Konfederasyon olarak başkanlar kurulumuzu toplayacağız, üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere kamu çalışanlarının lehine olan her türlü eylem ve etkinliği mutlak suretle ele alacağız."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • 1071 4 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin aldığında gözümüz yok, Allah herkese bol kazanç versin. ancak asgari ücretin 2000 tl olduğu bir zamanda en az alan memur 4 bin oluyor, birazda şükretmek lazım. özel sektörde şartlar çok ağır bilginiz olsun sayın memurlar.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sendikaların hiçbir işlevi yok kapılarına kilit vursunlar daha iyi...
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yaklaşık 3.200.000 memur ve 2.000.000'nun üzerinde memur emeklisinin ve ailelerinin azıcık onuru ve gururu var ise artık seçim dönemi bu zamları hatırlar
    Cevapla
  • Robinho 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce bi 657yi değiştirelim zamda daha çabuk anlaşılır
    Cevapla
  • oz gur ,oz, 4 yıl önce Şikayet Et
    memurlar sendikadan ciksinlar ödedikleri aidat cebine kalsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle