Memur ve memur emeklisi zamları belli oldu!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasını kararlaştırdı.

Memur ve memur emeklisi zamları belli oldu!
Memur ve memur emeklisi zamları belli oldu!
GİRİŞ 28.08.2019 18:38 GÜNCELLEME 29.08.2019 10:02
Bu Habere 367 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyonu aşkın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi sonuçlandı.

 

 

2020 İÇİN YÜZDE 4+4, 2021 İÇİN YÜZDE 3+3

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ın başkanlığında Sayıştay Başkanlığında toplanan Kurul, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasına karar verdi.

 

 

MEMUR-SEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Ağustos'ta başlayan 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin, kamu işveren heyetinin sunduğu tekliflerin yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi üzerine Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne taşındığı hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"23 Ağustos’ta başvurusunu yaptığımız Hakem Heyeti, 24 Ağustos’ta mesaisine başlamış ve hem kamu görevlileri sendikaları heyetinin hem de kamu işveren heyetinin görüşlerini incelemişti.  Bugün itibarıyla incelemeleri bitiren Hakem Heyeti, kamu görevlilerinin 2020 ve 2021 yıllarında alacakları zam oranları ve haklar ile ilgili nihai kararını verdi. Verilen bu karar sonrasında yeni değerlendirmeler ortaya çıkmıştır. Yetkili konfederasyon Memur-Sen olarak bu değerlendirmeleri Perşembe (29.11.2019) günü saat 11’00'de Genel Merkezimizde kamuoyu ile paylaşacağız."

YORUMLAR 367
  • BÜYÜK TÜRKİYE 4 yıl önce Şikayet Et
    işten artmaz dişten artar. Paranın miktarından çok bereketi önemlidir.Paranızı çoğaltmak için ihtiyaçlarınızı azaltın.Ya da aldığınız şeylerin gerçekten ihtiyaç olup olmadığını bir daha gözden geçirin.
    Cevapla
  • kızgın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Sendikadan istifa dilekçemi verdim.
    Cevapla
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    içilere daha fazla zam verildi işçiler idarecilerden fazla maaş alıyor ikramiye ile birlikte ortalama sekiz bin tl maaş alıyorlar çoğu ya iş yerine hiç uğramıyor yada bazen iki saat gelip vakit geçiriyor
    Cevapla
  • HARUN 4 yıl önce Şikayet Et
    İşçi kadar başınıza taş düşsün. Haftanın 6 günü benen çalışan işçi gözünüze battı. üretime katkısı nedir memurun hazır yıyıcıler sizi. % 10 memuru tenzih ederim
    Cevapla
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda bize gösteriyor ki sendikalar gereksiz ve ödenen paralar boşuna israf. Sendikalar aldıkları ödemeyi memura iade etmelidir.
    Cevapla
  • MRT 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin derdi memur ve maaşı olmuş.Haset etmeyin zamanında çalışıp kazanıp bişeyler yapsaydınızda memur olsaydınız o zaman.Ülkede sanki tüm esnaflar düzgün de memura kafayı takmışsınız.İşini yapan memur da var yapmayanda,süte su katan sütçüde var işini hakkıyla yapanda,terazide çalan esnafta var bana kul hakkı geçmesin diyende var.Herşeyden önce VİCDANLI İNSAN olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle