Gelir Uzman Yardımcısı sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? GUY sınav sonuç..

18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan Gelir Uzman Yardımcısı (GUY) sınavına katılım sağlayanlar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki Gelir Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

Gelir Uzman Yardımcısı sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? GUY sınav sonuç..
Gelir Uzman Yardımcısı sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? GUY sınav sonuç..
GİRİŞ 06.09.2018 09:19 GÜNCELLEME 06.09.2018 09:19

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişilerin yoğun katılım sağladığı Gelir Uzman Yardımcılığı pozisyonu için yapılan sınavın üzerinden uzun süre geçti. Katılım sağlayan adayların merakla beklediği GUY sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi bir açıklama yapıldı mı?

GELİR UZMAN YARDIMCISI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gelir Uzman Yardımcılığı için 18 Ağustos 2018 tarihinde sınav yapıldı. 4 Ağustos 2018 tarihinde ise Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı için sınav yapıldı. Bu sınavlara katılım sağlayan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Sınavların açıklanacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu duyuru yapıldığında sonuçları haber7.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

SONUÇLARDAN SONRA HANGİ AŞAMALAR OLACAK?

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır. Sözlü sınavda, adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etme yeteneği, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı da göz önünde bulundurularak, her adaya sınav kurulu başkan ve üyelerinin (sözlü sınavın birden fazla komisyon tarafından yapılması halinde ilgili komisyon üyelerinin) her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder.

Sözlü sınavda başarılı olmak için alınan puanın 70'ten az olmaması gerekmektedir.

Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Giriş sınavı sonuçları, sınav kurulunca, giriş sınav puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday belirlenir. Ayrıca başarılı olmak şartıyla giriş sınavında ilan edilen yerlerdeki kadronun %25’ ine kadar yedek aday belirlenir.

Asil ve yedek listeler, bu duyuruda belirtilen yerler göz önünde bulundurulmak suretiyle oluşturulacaktır. Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya, yazılı puanının da eşit olması halinde, KPSS (A) P48 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Yedek listede yer alan adayların hakları aynı il için yapılacak müteakip yazılı sınav tarihine kadar geçerli olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez. Ayrıca, bu süre içerisinde başka bir il için açılan sınavda başarılı olarak ataması yapılan yedek adayların hakları sona erer. Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asil ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.