Haksız fatura bedelini faiziyle geri aldı!

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuran kişi, yazlık konutuna elektrik şirketince hiç sayaç okuması yapılmadan kesilen fatura bedelini faiziyle geri aldı.

Haksız fatura bedelini faiziyle geri aldı!
Haksız fatura bedelini faiziyle geri aldı!
GİRİŞ 12.05.2018 16:58 GÜNCELLEME 12.05.2018 16:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KDK'den yapılan açıklamaya göre, Aydın'dan kuruma başvuruda bulunan kişi, yılda bir ay kullandığı yazlık konutuna hiç sayaç okuması gerçekleştirilmeden elektrik şirketi tarafından 539,40 lira fatura tahakkuk ettirildiğini bildirdi.

Başvuruda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) şikayette bulunularak, haksız tahsilatın iadesinin istediği ancak sorunun çözülmediğini de belirtildi.

 

 

Şikayet başvurusunu inceleyen KDK, mağduriyetin giderilmesi için ilgili idarelerle irtibata geçti. Girişimler sonucunda, haksız yere alınan 539,40 lira ilgili idare tarafından faiziyle vatandaşa geri ödendi.

YORUMLAR 6
  • nesibe 5 yıl önce Şikayet Et
    Manisa Belediyesi hiç su sayacı bakımı yapmadanyani memurlar hiç bir su sayacına bakım yapmadan...3 TL. Sayaç bakım bedeli alıyor...Bakılmıyor, Çünkü Bütün sayaçlara abone sahipleri Manyetik su kartlarına..kullanacak kadar kontör yüklemeye Belediyeye kendisi gidiyor...Vatandaşı öyle sağıyorlar ki..Kanun bile çıkmıyor...
    Cevapla
  • Hurmus 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende istiyorum haksiz olarak alinan vergiyi
    Cevapla
  • pusula 5 yıl önce Şikayet Et
    haksız fatura bedelimi ? faturalardan alınan dağıtım bedeli haksız bedel. ama hükumet bu bedeli kanunla sabitledi . onu nasıl geri alalım peki?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    şu faiz illetinden de kurtulmalıyız artık hem alarak hem vererek haram yiyoruz
    Cevapla
  • Eyüp 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı başıma geldi 8 ay oturmadım ev tadilat oldu her ay için su faturası yazılmış adı da kıyas fatura. İşi araştırmasam ödeticekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle