Resmi açıklama! Fabrikasını Türkiye'ye taşıyor

Atıştırmalık üreticisi Mondelez International'ın Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, şirketin Fransa St. Genest'teki sakız üretim hattını bu yıl Türkiye'ye taşıyacağını ve Türkiye'nin bölgenin ihracat üssü konumuna geleceğini söyledi

Resmi açıklama! Fabrikasını Türkiye'ye taşıyor
Resmi açıklama! Fabrikasını Türkiye'ye taşıyor
GİRİŞ 28.03.2018 15:20 GÜNCELLEME 28.03.2018 17:15
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Mondelez International Türkiye'nin büyüme planları ile ilgili yaptığı değerlendirmede Karagöz, sakız üretiminin Türkiye'ye taşınmasının buradan tüm Avrupa'ya üretim gerçekleştirmek adına çok önemli olduğunu belirterek, "Bu önemli gelişme ile sakız üretimimizde ek 1,200 tonluk bir üretim ve 22 milyon TL'lik ihracat artışı bekliyoruz. Bununla birlikte sakız üretiminde de yüzde 9 oranında artış öngörüyoruz" dedi. 

Açıklamaya göre, Mondelez International Türkiye'nin ihracatı 2017 yılında yüzde 56 artışla 220 milyon lira; cirosu ise yüzde 19 artışla 720 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Karagöz, Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu, ihracatın da bu büyümede önemli yer tuttuğunu belirtti. ABD, İngiltere, Rusya ve Kafkaslar'a yapılan ihracatın eskiden Ortadoğu'dan yönetildiğini ifade eden Karagöz, "2018 itibarıyla bu operasyonu üzerimize alıyoruz. Böylelikle yüzde 10'luk bir satış üzerimize geçiyor. Bu oldukça önemli bir gelişme çünkü burada üretip buradan dünyanın önemli bölgelerine satış yapacağız" dedi. 

Karagöz'ün verdiği bilgiye göre, son altı yılda 200 milyon TL'lik yatırım yapan Mondelez International Türkiye 2018'de de 42 milyon liralık yatırım hedefliyor. Mondelez International Türkiye bünyesinde Kent, Falım, First, Olips, Jelibon, Milka, Oreo, Toblerone gibi markalar bulunuyor. Açıklamada yer alan bilgiye göre, şirket sakız kategorisinde yüzde 51, şekerde ise yüzde 25'lik pazar payıyla sakız ve toplam şeker kategorisinde pazar lideri konumunda bulunuyor. Türkiye'de sakız, şeker, çikolata ve bisküvi kategorilerinin toplam büyüklüğü 8 milyar TL seviyesinde bulunuyor.

YORUMLAR 32
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    9. Sakız yutmak zararlı mı? Yutulan sakız yıllar boyunca bağırsaklara yapışıp kalır mı? Kalbe kadar yaklaşma ihtimali var mıdır? Bu soruların çıkış nedeni, sakızın sindirilemediği için bu tür zararlı etkilerin olabileceğine inanılmasından dolayıdır. Aslında Sindirim sisteminin asit ve enzimleri, sakızın temel maddesi olan elastik polimeri parçalayamaz. Ama tüm yabancı maddeler gibi eninde sonunda vücuttan atılır. Eğer 2 santimetreden küçükse! Sakız yutmak bazı kabızlık şikayetlerini beraberinde getirmiştir. Bu vakaların çoğu günde birkaç kez sakız yutan yada bozuk para yutan çocuklarda görülür. Ama uzmanlara göre arada sırada sakız yutmak ciddi sağlık sorunlarına neden olmamaktadır. saygilar
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    8. Sakızın içindeki katkı maddelerinin zararlarını biliyor musunuz? | Diş Beyazlatır yada Ağız Sağlığına yararlıdır denilen sakızlardan uzak durmalı.. Sakız Kutularında hangi uyarılar var? Bir çok sakız kutusunda, fazla kullanıldığında “laksatif etki (ishal)”, “Sakızdır, Yutmayınız” uyarıları yazar. Çocuklar bunun farkında olmaz. Çoğu çocuk hem fazla çiğner hem de yutar. Peki neden 2,5 gramlık küçük bir sakız için böyle uyarılar vardır. Acaba içinde en az 34 tane katkı maddesi olmasından dolayı mı? Özellikle çocuklarımızdan Sakızı ve Katkı maddesi olan tüm hazır gıdalardan uzak tutalım. Çünkü Beyinsel ve bedensel yönden güçlü, Sağlıklı bir geleceği olması için…
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    7. Titanyumdioksit | E171.. Renklendirici ve nem tutucu olarak işlev görmektedir. En tehlikeli katkı maddelerinden biridir. Aslında Titanyumdioksit doğal bir mineraldir. Fakat atom yapıları ile oynanarak Nano teknolojiyle değiştirilmiştir.Değiştirilmiş tipte Titanyumdioksit suyu tutar ve kullanıldığı ürünü sıkılaştırmaya yarar. Ayrıca bir çok üründe de beyazlatıcı ve bozulma önleyici olarak kullanılmaktadır. Doğala Özdeş Aromalar gibi Titanyumdioksit Nanoteknoloji ile kullanılarak insan beynini yönlendirecek yalancı hazlar için kullanılmaktadır. Beyin kontrolü yaparak bir bağımlı haline getirebilir..
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    6. Parlatıcılar ( 2 tane)Sakız üreticisi genelde 2 tip parlatıcı kullanır. Bunlardan biri Şellak adında, GDO’lu bir bitkiden elde edilir. Kimyasal olarak elde edilen bu parlatıcı, Alerjiye neden olur. Diğeri ise “karnauba mumu” olarak geçmektedir. Parlak Kağıtların yapımında kullanıldığı için Matbaacılar iyi bilir. Sentetik yani yapay bir mumdur. Her ikisi de bir çok ülkede yasaklıdır. yapay aromalar Limbik sistemi etkilediğinden dolayı, içerikte Doğala Özdeş Aromalar gördüğünüzde sakın almayın..
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    4. Gliserol (Nem tutucu) Hafiften tatlı olan tadı vardır.Toksik yani zehirleyici bir sıvı değildir. Sabun yapımında ve özel dokumalarda kullanılır. Sakızda kullanılmasının sebebi içerikteki suyu tutarak katı halde tutmasından dolayıdır.. 5. Lesitin (Emülgatör) E 322 İçerikte Lesitin varsa hayvansal yada bitkisel olup olmadığı çok önemlidir. Hayvansal Lesitinler genelde en ucuz domuzdan elde edilir. Bitkisel olanları ise GDO’lu soyalardan elde edilen Soya Lesitinidir. E 322 katkı maddesi olarak geçen Soya Lesitini, sakızın yumuşak olması, el değmeyen makinelere yapışmaması için üretici yararına bir üründür. Üretici mutlu olurken, Tüketici ise GDO’lu ürünleri gün boyu ağzında çiğnemektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle