Yemek kartlarında yeni talep

TÜRES Genel Başkanı Bingöl " Yüzde 12'ye kadar çıkan komisyon oranlarının düşmesi talebimizdi. Görüşmelerimizde de düşeceğini söylediler. Bizim talebimiz yüzde 3-4 bandında olması" dedi.

Yemek kartlarında yeni talep
Yemek kartlarında yeni talep
GİRİŞ 05.03.2018 10:54 GÜNCELLEME 05.03.2018 10:56
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, "Yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacak olmasının bizimle alakası yok. Bizim tek ilgilendiğimiz yüzde 12'ye kadar çıkan komisyon oranlarının düşmesiydi. Görüşmelerimizde de düşeceğini söylediler. Ancak kaça düşecek bilmiyoruz." dedi. 

Bingöl,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yemek kartları ile ilgili komisyon tutarlarının yüksek meblağlara varması nedeniyle piyasada sıkıntı yaşandığına ve bu kapsamda yapılan çalışmaları ilerleyen günlerde kamuoyu görüşüne sunacaklarına ilişkin açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Yemek kartı şirketlerinin, yurt dışında yüzde 2-3'lerde olan yemek çeki komisyon oranını Türkiye'de yüzde 11-12'ye kadar yükselttiği bilgisini veren Bingöl, defalarca bu şirketlerle görüştüklerini ancak oranın düşürülmediğini, bu yüzden boykot kararı aldıklarını hatırlattı.

"Komisyon oranı talebimiz yüzde 3-4 olması"

Bingöl, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç almaları üzerine boykot kararını ertelediklerini anımsatarak, sonrasındaki süreçte görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin kendilerine komisyon oranının ne olacağına dair son bilgiyi henüz vermediğini aktaran Bingöl, kısa süre içerisinde bu konuda açıklama yapılacağına dair beklentileri olduğunu bildirdi.

Bingöl, "Yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacak olmasının bizimle alakası yok. TÜRES ile veya restoranlarla bir bağlantısı yok. Bizim tek ilgilendiğimiz yüzde 12'ye kadar çıkan komisyon oranlarının düşmesiydi. Görüşmelerimizde de düşeceğini söylediler. Ancak kaça düşecek bilmiyoruz. Bizim talebimiz yüzde 3-4 bandında olması." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • EYTli 97 li 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bir o mu kaldı asgari ücretin yanına katık yapıp anca ay sonu geliyor her gün adana yesek evin yolu bulunmaz 15-20 bin tl maas alanlar bu işlerden ne anlar bu komisyon üyelerinin hepsi asgari ücret vereceksinki anlasın
    Cevapla
  • Burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence yemek kartları tamamen kaldırılmalı. İş verenlerin çalışanlarına aylık yemek parası adı altında verebileceği vergiden muaf bir miktar belirlenmeli. Yemek kartları hiç bir hizmet yapmadan milletin sırtından para kazanıyor.
    Cevapla
  • Ayıptır.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Öğle bir simit yiyip karttaki parayla evin geçimini sağlayan insanlar var bu ülkede.
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    sandıklar patlayacak haberleri yok......
    Cevapla
  • Market memnun kimene 6 yıl önce Şikayet Et
    Market bu konudan memnun olmasa kullanır mı? Standart oranlara takılmış bakanlık. Yemek çeki firması para yükleyen büyük müşteri ise özel anlaşma yapıyor. Harcama noktası büyük müşteri ise de özel anlaşma yapıyor. Hiç kimse kazanmadan iş yapmıyor. Yemek çekini devlet teşvik etmesi gerekiyor ama savaşıyor. Oranlar düşsün ama market tarafına müdahale büyük ses getirir. Belli büyük marketler sadece yemek çeki ile çalışıyor neredeyse ilk batan firmalardan olur.
    Cevapla
  • Yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin yemek kartınız yok size kolay. Ramazanda yemek yemediği biz diğer günlerde evinizin alışverişlerini bu kartlarla yapan nice insanlar var. Oturduğu yerden ahkam kesmek kolay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle