Gedikli'den Türk lirası açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türk lirasının değer kaybına ilişkin açıklamada bulundu.

Gedikli'den Türk lirası açıklaması
Gedikli'den Türk lirası açıklaması
GİRİŞ 27.10.2017 11:47 GÜNCELLEME 27.10.2017 15:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “TL’de neden değer kaybı var?” sorusunun doğru soru olmadığını, doğru sorunun “TL’ye operasyon yapanlar kim ve neden şimdi?” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türk lirasındaki değer kaybına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, “İlgili kurumlarımızın ve bakan arkadaşlarımızın gereken işlemleri yapacağına eminim. Meydanı boş bulup at koşturmalarına müsaade edilemez” açıklamasında bulundu.

Gedikli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankasının faizleri değiştirmemesi kararının ardından kademeli olarak sürdürdüğü yükselişle dün akşam 3,84 seviyesini gören dolar/TL, bu sabah 3,83 seviyesinin üzerinde seyrediyor. Euro/TL ise 4.4806’ya kadar yükseldikten sonra bu sabah 4.4523/4.4530 seviyesinde bulunuyor.

Politico’nun dünkü haberinde, FED başkan adaylığında Janet Yellen’ın oyun dışı kaldığını yazmasından sonra küresel bazda dolar hızla değer kazandı ve gelişmekte olan piyasaları da baskı altına aldı. Bu gelişmelerin tamamından olumsuz etkilenen TL, daha öncesinde ise basında çıkan Alman kamu bankalarının Türkiye’ye finansmanı kısacağı haberleri ve Merkez Bankasının faizleri sabit tuttuğu toplantı kararları sonrasında değer kaybediyor.”

YORUMLAR 14
  • Sabancı 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Sakıb sabancının sözü vardı üretim üretim üretim Üretim yok ise eğer merkez bankası ne yapsın para politikaları kısa vadelidir hemşo...
    Cevapla
  • selahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar yükseldikçe her şeyin fiyatı artacak göreceksiniz. ama sayın bakanlarımız ihracatçıların karlılığı azalmasın diye doların düşmesini istemiyorlar.
    Cevapla
  • BU VATAN BİZİM 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasının basın daki zatın artık yerli ve milli olduğuna inanmıyorum çünkü,1 ay öce dolar 3,398 sevyesinde iken merkezin başındaki zat bir açıklama yapıp önümüzdeki aylar içersinde doların 3,710 ları göreceğini ön görüyoruz demişti an itibariyle dolar 3,850.Yerli ve milli bir yönetici doların yukarı değil çok aşağı düşeceğini söyler herkes yükselecek diye dolar almaz tam tersine düşecek diye eldi dövi satar böylece başka ülkenin parası bizi ezmez.Artık bu yükseliş can yakmaya başladı zengin daha zengin olurken her daim ülke tehlikede olduğunda canını ortaya koyan vatandaş daha fakir olmaya devam ediyor.Artık herşey gibi ülkemizde milli paradan başkasını istemiyoruz.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    1990 dan beri gündemi takip ederim ve Türkiye de dövizin düştüğünü hiç görmedim düşüyor diyenler evet üç düşüyor beş yükseliyor Bu da bizim ekonomimizin hala kırılgan ve dışarıdan fazla etkilendiğini gösteriyor onun için daha çok çalışmalıyız makine ve ağır sanayi bilişim teknolojileri sektöründe gelismeliyiz yoksa adamlar iki lafla bile piyasaları sallıyorlar
    Cevapla
  • musaa 6 yıl önce Şikayet Et
    genel olarak bu durumdan memnun olmasak da 2005-2013 arasında düştüğü gerçeğini de unutmamak lazım. Doların 1,19TL olduğunu ben hatırlıyorum
    Cevapla
  • fatih5 6 yıl önce Şikayet Et
    o zaman meydanı boş bırakmayın siz de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle