Bakan Albayrak'tan nükleer için çarpıcı açıklama!

Bakan Albayrak, Türkiye'nin uzun süredir nükleer hayali olduunu belirtirken, Türkiye'de nükleer karşıtı bir lobi olduğunu işaret etti.

Bakan Albayrak'tan nükleer için çarpıcı açıklama!
Bakan Albayrak'tan nükleer için çarpıcı açıklama!
GİRİŞ 04.09.2016 10:59 GÜNCELLEME 04.09.2016 11:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi çerçevesinde Çin'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Aybayrak, nükleer enerji konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda Türkiye-Çin Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Başkanı olan Berat Albayrak, Türkiye’de nükleer enerji karşıtı bir lobinin olduğuna işaret ederken, Türkiye’nin 1956’dan beri nükleer enerji rüyası olduğuna dikkat çekti. 

'BİR NUMARA VAR DEMEKTİR'

Albayrak, “Ama bizim döneme kadar ekonomide, siyasette, bürokraside bir yerlere takıldı, faaliyete geçemedi. Büyük bir direnç var. 60 yıldır tüm dünyaya ‘helal’ olan bir teknoloji Türkiye’ye ‘haram’ deniliyorsa, orada bir numara var demektir. Farklı lobiler ne söylerse söylesin, Türkiye’nin nükleere sahip olması şart” ifadesini kullandı.

3. NÜKLEER SANTRAL GELİYOR

3’üncü nükleer santralın yerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bilgisini veren Albayrak, “Burada duygusal davranmıyoruz. Fay hattına, askeri bölgelere, su ve hava yollarına yakınlık gibi kriterlere bakılıyor. Seçenekler masaya konulacak, üst düzey istişare ile stratejik bir karar verilecek” dedi. 

KASIM'DA TÜRKİYE TOPLANTISI

Albayrak, 7 yıldır Türkiye-Çin Karma Ekonomik Komisyon toplantısının yapılmadığını hatırlatırken, “7 yıl aradan sonra önümüzdeki kasım ayında Türkiye’de toplanacağız” dedi.

YOZGAT'TA SARI PASTA

Albayrak, nükleerde uranyum altyapısını oluşturmanın önemine dikkat çekip “Sarı pasta dediğimiz uranyumda Yozgat Sorgun’da 20-30 yıllık, 5-6 bin ton rezervli saha var. Yabancı firma işletiyor. Türkiye nükleer teknolojiye geçerse doğal kaynakları itibarıyla altyapısı hazır. İthal edebilir, zenginleştirme altyapısı kurabilir veya 3’üncü ülkelerde rafine altyapısı ile birlikte ortak yatırım yapılabilir” dedi.

YORUMLAR 16
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel haber ama 10 sene oldu neredeyse hala akkuyuda insaat bile baslamadi. 3 tane guzel ama yetmez. Bize 30 tane nukleer santral lazim maalesef hala elektrik ithal ediyoruz. Allah askina tmm gaz yok ama elektrik ithal ediyoruz. Elbette bu Ne Akp'nin ne de sayin Albayrak beyin sucu degil onlardan onceki hukumetlerin sucu. Ama biz enerji ithalden hemen kurtulmazsak hizli buyuyemeyiz.
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    75 yil gec kaldik, kim ne derse desin akp olmasa nükleer santralın rüyasini bile göremezdik herhalde bir 75 yildaha beklerdik. Elektrikten önce Nükleer silah şart, kullanmak zorunda degiliz. Gereken bilgide Pakistanli kardeşlerimizde var, istersek hic şüpem yok kesin verirler.
    Cevapla
  • yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    şuan elimizde birçok nükleer başlık olsa olsa suriye ve ırak ı işgal etmiştik oralara kendi vatandaşlarını getirmiştik ypg /işid/pkk diye örgüt yoktu ruslar kırımı işgal ettiğinde ses çıkartamadı neden çünkü yaklaşık 8.000 nükleri var ancak yaptırım yapar bakarlar.Artık güç gücü olanın elinde.
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    bize 8000 ye gerek yok 25 tane yeter
    Cevapla
  • MUSTAFA AKTAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    HADİ Sayın bakanım ele bırakmadan elin eline bakmadan
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    ya 3. proje oldu ama hala insaaya baslanilmadi. bir an once baslayip bitirin. dogalgaz yuzunden her ay ev elektirigime 100 lira vermekten biktim. her santral suanki ulke uretiminin %10 kadar enerjiyi tek basina uretiyor. aslinda acilen Istanbul a da yapilmasi lazim.
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Akkuyu ya git görürsün insaayayi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle