Rus ambargosu ters tepti! Fiyatları fırladı

Türkiye'den yapılan ithalatın büyük bölümünü oluşturan salatalık ve domates fiyatları Rusya'da hızla artmaya başladı.

Rus ambargosu ters tepti! Fiyatları fırladı
Rus ambargosu ters tepti! Fiyatları fırladı
GİRİŞ 10.12.2015 09:12 GÜNCELLEME 10.12.2015 10:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Federal Devlet İstatistik Kurumu Rosstat'ın açıklamasına göre, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in 1 Aralık'ta ambargo kararını imzalaması sonrasında Türkiye'den yapılan ithalatın büyük bölümünü oluşturan salatalık ve domates fiyatları hızla artmaya başladı.
 
7 Aralık itibarıyla salatalık fiyatları yüzde 4,4, domates fiyatları ise yüzde 6,6 yükseldi. Söz konusu dönemden bir hafta önce salatalık ve domates sırasıyla yüzde 0,8 ve yüzde 2,1 oranında ucuzlamıştı.
 
Sebze ve meyve fiyatları genel anlamda kasım ayının son haftasında yüzde 0,3 ucuzlamıştı. Fakat ambargo kararının ardından fiyatlarda yüzde 1,6 oranında genel bir artış oldu. 
 
Bu arada analistlere göre, Türkiye'ye getirilen ambargo enflasyonu da yüzde 0,5 oranında arttırabilir.
 
Federal Gümrük Hizmetleri verilerine göre ise, Rusya yılın ilk 10 ayında Türkiye'den 288 milyon dolar değerinde domates, 17,6 milyon dolar değerinde salatalık ithal etti.
 

YORUMLAR 2
  • Emeklidur 8 yıl önce Şikayet Et
    Fazla ihracat yaptığımızda da iç piyasamızda fiyatlara etkisi % 100'e yakın oluyor.O zaman biz tüketiciler rus halkından daha fazla zarar ediyoruz.Ruslar zıkkım yesin.Son yıllarda Rusya'ya ihracattan dolayı Limon vs. çok zamlanıyordu.İhracatın faydası onlara oluyor bize değil.Hiç bir şey satılmasın onlara.Veya fiyatlar dengede kalacak kadar satılsın.
    Cevapla
  • faşo aga 8 yıl önce Şikayet Et
    ZAM Türk ihraacatçıların alması gereken az ve geç kalınmış bir karardır. Yaptırım değil, etkiye karşı tepki olarak doğal bu sonuç olmalıydı. Ha Rusya'da vatan sever çok ise o başka. Bizde hain çok..
    Cevapla