Büyükekşi'den 'Katar' açıklaması: Hazırız

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk ihracatçılar olarak Katar'ın gıda ve su talebini karşılamaya hazır olduklarını söyledi

Büyükekşi'den 'Katar' açıklaması: Hazırız
Büyükekşi'den 'Katar' açıklaması: Hazırız
GİRİŞ 07.06.2017 17:24 GÜNCELLEME 07.06.2017 17:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Katar, başlıca tedarikçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yaptırımları nedeniyle ortaya çıkması olası gıda ve su sıkıntısını gidermek için Türkiye ve İran ile tedarik görüşmeleri yürüttüğünü bu sabah açıklamıştı.

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Reuters'a yaptığı açıklamada, taleplerin insani ihtiyaçlar olduğuna da dikkat çekerek, "Bize talep henüz ulaşmadı. Tahminen yarın ulaşmış olur. Türkiye, ihracatçıları olarak bu talebi karşılamaya hazır" dedi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in de aralarında bulunduğu Arap ülkeleri, İran ve İslamcı grupları desteklediği suçlamasıyla Katar ile ilişkileri eşgüdümlü olarak Pazartesi günü kesti. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katar ile hava, deniz ve kara ulaşımını da kesmişti.

YORUMLAR 5
  • adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkan yardım ediyoruz diye ürünlere zam gelmesin malum siz. İşinizi bilirsiniz ramazanda etin kilosu 4tl zam geldi b
    Cevapla
  • Diyarbakirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Şurda yapilan yorumlari görüyorum da icimden geçen: Rabbim İslamın ipine sarılmış kardeşlik bağını koruyan bu milleti korusun. Turkiyemizi islam ümmetine rehber eylesin.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı arkadan vurmayan tek Arap Ülkesi Katar,a her türlü desteği verelim?.
    Cevapla
  • amca 6 yıl önce Şikayet Et
    talep beklemeyin siz yola düşün bakalım. İş olsun evrak arkadan yetişir. Ramazan ramazan ne yiyip içecek millet çölün ortası orası. Ayrıca para düşünülecek zaman değil. Din kardeşimiz onlar bizim. Kardeşler kavga etmiş küsüşmüş. AĞABEY bulacak çaresini sıkıntı yok.
    Cevapla
  • oodin 6 yıl önce Şikayet Et
    sozun özü.
    Cevapla