Bakan Göktaş faizsiz evlilik kredisi ödemeleri için tarih verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin ödeme tarihini açıkladı. Göktaş, 150 bin TL faizsiz kredi ödemeleri için mayıs ayını işaret etti.

Bakan Göktaş faizsiz evlilik kredisi ödemeleri için tarih verdi
Bakan Göktaş faizsiz evlilik kredisi ödemeleri için tarih verdi
GİRİŞ 08.05.2024 15:29 GÜNCELLEME 08.05.2024 15:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli"nde konuştu.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında tesis edilen 48 ay vadeli faizsiz 150 bin TL’lik evlilik kredisine ilişkin açıklama yaptı. Göktaş, sıfır faizli 150 bin TL'lik evlilik kredisi başvurusu kabul edilen gençlere ödemelerin mayıs ayı içerisinde yapılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş’ın sıfır faizli evlilik kredisiyle ilgili açıklaması şöyle:

''Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum."

FAİZSİZ KREDİDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Deprem bölgesindeki gençler bu krediden öncelikli olarak faydalanacak. İlerleyen süreçte program Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacak.

Ayrıca programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlık tarafından evlilik öncesi ve sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    onu bunu bos verin de bu nafaka olayi ne oldu niye saf nr yapiyorsun daha onu aciklayin insanlara evlen demek yerine bir kac ay kadin programi bakin deseniz daha iyi bosuna insanlarin hayatini maf etmeyin para icin bu verdigini parayi bir yil sonra nafaka diye kariya verecek yillarca
    Cevapla
  • Muharrem 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye geneline ne zaman yayılacak?
    Cevapla
  • Mnhsudk 1 hafta önce Şikayet Et
    150 bin ile alacakları şey mutfak masası
    Cevapla
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya yaşlanıp para olmadığı için evlenemeyen insan degilmi.
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Evlenilecek insan kalmadı para ikinci planda bunu anlamak lazım
    Cevapla
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    gençler öncelikli tercih olsun, ancak genç olmayıp evlenmek isteyenlere de bu imkan eşitliği sağlansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle