Rusya'dan ‘Made in Turkey’e engel!

Rusya, uluslararası dev firmaların ‘Made in Turkey’ etiketi taşıyan mallarını ayıklayarak ülkeye kabul etmemeye başladı.

Rusya'dan ‘Made in Turkey’e engel!
Rusya'dan ‘Made in Turkey’e engel!
GİRİŞ 02.12.2015 07:14 GÜNCELLEME 02.12.2015 07:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya, Türkiye’de giyim eşyası ürettiren uluslararası dev firmaların ‘Made in Turkey’ etiketi taşıyan mallarını ayıklayarak ülkeye kabul etmemeye başladığını bugünkü köşesine taşıyan Milliyet yazarı Güngör Uras konuyu şöyle aktardı;

Osman Benzeş, 42 yıldır giyim eşyası üretiyor. Şimdilerde üretim merkezi Merzifon’da. Yılda 3.2 milyon parça kadın giyim eşyası üretiyor. Üretimde doğrudan ve dolaylı 2 bin 700 kişi çalışıyor. Ürettiği ‘Made in Turkey’ (Türkiye’de üretilmiştir) etiketli kadın giyim eşyalarının yüzde 80’i Avrupa Birliği (AB) pazarına, yüzde 20’si ABD pazarına gidiyor. 

“Rusya krizi giyim sektörünü nasıl etkiler?” diye sual eyledim. Sual eyledim, çünkü giyim sektörü hem istihdam, hem ihracat bakımından önemli bir sektör. İhracata dönük üretim yapan firmalarda çalışanlar kayıtlı, kaliteli ve yüksek ücret alan işçiler.

“İki olumsuz gelişme var” dedi. Ve anlattı; Türkiye’de üretim yaptıran, ‘
Made in Turkey’ etiketli malları değişik ülkelerde pazarlayan uluslararası şirketlerin Rusya’ya gönderdikleri giyim eşyalarında ‘Made in Turkey’ etiketi taşıyan mallara gümrük bedeli başlamış. 


Bu, Rusya cephesinden gelen olumsuz gelişme. Bir de Rusya ile ilişkilerle ilgili olmayan olumsuz gelişme var. Sipariş için Türkiye’ye gelecek firma yöneticileri ve temsilcileri 10 gündür gelmez oldu. “Firma kararı var. Terör nedeniyle Türkiye’ye seyahat durduruldu. ‘Siz gelin, örnek getirin. Burada konuşalım’ diyorlar.”

YORUMLAR 9
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    ne safsınız ya neden aç kalsınlar paraları varsa gider başka yerden alırlar. fırın kapalı diye eve ekmek almadıgınız oldumu hiç ? yoo gidip marketten aldınız hepsi bu. sanki bütün dünyaya meyve sebzeyi biz satıyoruz. saman ithal ettik biz unutmayın.
    Cevapla
  • Kayserili 8 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyim osmanli geliyor Allahin izniyle.. Herseyde vardir bi hayr bu olay bize hayr getircek biiznillah
    Cevapla
  • cihat 8 yıl önce Şikayet Et
    keskin sirke küpüne zarar.Yarın aç kalır ve kapımıza dayanırlar.
    Cevapla
  • deli 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan ergen kızlar gibi trip atıyor rusya. onu almam bunu almam. almazsan alma işler bir şekilde hallolur. ama zor ama kolay. Ancaak Rabbim öyle bir bela verecek ki bu rus ayısına, bu yaptığı kan deryasında boğulacak
    Cevapla
  • bizebirde onlra bak 8 yıl önce Şikayet Et
    biz de israile kızıyoruz mavi marmaradan dolayı. sosyal medyada çok güzel boykot yapıyoruz akşam iftara coca cola alıp eve gidiyoz. gavurların huyları müslüman müslümanın huyları gavur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle