Emekli maaşlarına ayar çekilecek

Emekli aylıklarındaki azalmalara çözüm için aylık bağlama oranları düzeltilecek.

Emekli maaşlarına ayar çekilecek
Emekli maaşlarına ayar çekilecek
GİRİŞ 21.08.2014 15:39 GÜNCELLEME 21.08.2014 15:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Torba tasarıya ilişkin beklentilerini açıklayan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarındaki azalmalara bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirterek, "2000 sonrası dönem için tek bir güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranı belirlenmeli, alt sınır aylık da benimsenmelidir" dedi.
 
3 AYRI HESAP VAR
 
Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanunu'nun yürürlüğü ile çalışılan süre uzadıkça, emekli aylıklarında önemli tutarda azalmaların yaşandığına işaret eden Ergün, şunları söyledi:

"Bunun nedenleri incelendiğinde, 2000 öncesi, Ocak 2000-Eylül 2008 ile Ekim 2008 sonrası dönemlere ilişkin 3 ayrı kısmi emekli aylıkları farklı parametrelere göre hesaplanmaktadır. Her 3 dönemde de çalışması olan sigortalılara emekli aylıkları hesaplaması yapılırken, en büyük kayıp 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu dönemindeki çalışmalarda görülmektedir. Uzun süredir kamuoyunun da gündeminde olan emekli aylıklarındaki azalmalara bir çözüm getirilmelidir. 2000 sonrası dönem için tek bir güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranı belirlenmelidir."
 
PROMOSYON TASARIYA EKLENSİN
 
Emekliler, banka promosyonu bekliyor. TÜED Başkanı Ergün'den bu konuda da çağrı geldi. Ergün, "Emeklilerin aylık aldıkları bankalarca ödenmesini bekledikleri promosyon sorununu çözecek nitelikte bir hükmün torba tasarıda yer alması da öncelikli taleplerimiz arasındadır" ifadesini kullandı. (Takvim)

YORUMLAR 3
  • mehmet bey 9 yıl önce Şikayet Et
    BAGKUR EMEKLSİ NE YAPSIN. ben iki ay önce emekli oldum 9006 gün pirim ödedim bana baglanan maaş 910 tl bu adaletsizlk düzeltilmeli
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Bencede çok haksızlık var nedenmi işte örnek. 25 yıllık Devlet Memuru emekli oluyor 1330 tl maaş alıyor TEDAŞTA emekli olan VE ÇALIŞTIĞI DÖNEMLERDE akşama kadar kendi gözlerimizle gördüğümüz okey başında kalkmayan bir işçi statüsündeki arkadaşlar 2 milyar küsür maaş alıyor böyle haksızlık olmaz lütfen bunu düzeltin bizim maaşları yükseltin demiyoruz onların maaşını bizim ayara getirin
    Cevapla
  • orhan1980 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. Babam 25 yıllık polis memurluğu hizmetinin ardından 2001 de emekli oldu.Amcam ise 2 yıl önce köy hizmetlerinden.İşi ne miydi?Binaya giren çıkan araçlara kapı açmak..İşçi iken 4 ayda bir aldığı ikramiye ve maaşı ile devlet işçisi olmanın keyfini sürdü.8-5 gitti geldi işine..Babam terör bölgelerinde çalıştı,80 öncesini yaşadı,yaralandı..Şimdi amcam 2000 küsur emekli maaşı alırken babam 1400 tl maaş almakta..Adalet bu ise batsın böyle adalet..En azından memur iken aldıkları eş yardımı eğer hanımları çalışmıyor ise almalılar..Bu kadarı da devletimize yük olmaz diye düşünüyorum..
    Cevapla