Koç Grubu derin nefes aldı

TÜPRAŞ'a yapılan baskında alınıp TÜBİTAK ve ODTÜ'ye gönderilen yakıt numunelerine ilişkin ön rapor temiz çıktı. Koç Grubu, akaryakıt kaçakçılığı incelemesinden kurtuldu.

Koç Grubu derin nefes aldı
Koç Grubu derin nefes aldı
GİRİŞ 01.08.2013 09:09 GÜNCELLEME 01.08.2013 11:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından Koç Grubu'nun üç enerji şirketine yönelik yapılan baskında, şimdiye kadar yapılan incelemelerde marker yönünden bir soruna rastlanmadı. Konuyla ilgili olarak, TÜBİTAK'a ve ODTÜ'ye gönderilen numuneler için EPDK'ya dün akşam itibariyle bildirilen sonuçlara göre numunelerdeki veriler normal çıktı. Bu durum, bir haftadır "kaçak akaryakıt suçlaması" ile karşı karşıya kalan Koç Grubu'nun rahat bir nefes almasını sağladı.

Sonuç ilk gün çıkmış

Koç Grubu'nun hisselerinin yaklaşık 6 milyar liralık değer kaybına yol açan Maliye Bakanlığı'nın, TÜPRAŞ, Opet ve Aygaz ile ilgili incelemesinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Operasyon sonra yapılan açıklamalarda, TÜPRAŞ ve Opet'te marker incelemesi yapıldığı ve inceleme için alınan numunelerin TÜBİTAK'a gönderildiği bildirilmişti. Ancak, ekibin elinde bulunan cihazlarla, bir depoda veya ünitede bulunan akaryakıt içinde marker olup olmadığının anında tespit edildiği bildirildi. Yani, TÜPRAŞ'ın tesislerinde ve tankerlerde bulunan akaryakıt içinde marker olup olmadığı operasyonun başladığı gün belli oldu.

Ciddi bulgu yok

Cihazla yapılan ölçümlerde ise akaryakıt içindeki marker seviyesinin kriterlere yakın olduğu belirlendi. Buna rağmen, tanker ve birimlerdeki akaryakıttan numune alınarak TÜBİTAK'ın Gebze'deki tesislerine ve ODTÜ'nün tesislerine gönderildi.

Enerji sektörünün otoritesi olan EPDK, TÜPRAŞ, Opet ve Aygaz şirketlerinde yapılan operasyon ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda, marker ile ilgili ise EPDK'ya dün akşam itibariyle bildirilen bir olumsuz sonuç olmadı. Akaryakıtın, marker oranı ve diğer özellikleri ile ilgili yapılan tüm test sonuçları EPDK'ya bildiriliyor. Ve konuyla ilgili olarak da şirketlere yönelik yaptırımlar EPDK tarafından uygulanıyor. Testlerin tamamlanması ile birlikte ise, tüm sonuçlar yazılı olarak yine EPDK'ya sunuluyor. Sonuçlar konusundaki son kararı ise EPDK'ya veriyor.

YORUMLAR 22
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    TP den baska yerden akaryakit almam. param turkiyede kalsin hortumculari beslemeyelim - koc a kaptirilan her kurus darbe hortum dikta cunta olarak donecektir unutma
    Cevapla
  • ferhat 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Halil İbrahim. Ben Akla karanın ne olduğunu biliyorum.. Sadece kafamı değil bütünüm hep dışarıda idi. Kim dememe gerek yok çünkü bu olaylar hariç bende AKP'nin bazı uygulamalarına karşı idim. süreç her ne kadar basit görünüyor ama değil. İlk gün yapılan uygulama zorbaca ve adaletsizdi buna sonuna kadar katılıyorum. Ben bildiğimi okurum tavrı ister istemez insanı kızdırır. Hükumet süreci yönetemedi. % 100 kucaklayamadı. Ama protestocuların masum ayağına yatması da yenecek yutacak türden değil. Gelelim bu olayların gidişatına. isim vermem ben her sabah 3 farklı görüşlü gazete okuyorum. 1 de yabancı. biri yorumlarımı yayınlamadığı için üyeliğimi iptal ettim. ama bak haber 7 senin yorumunu yayınlıyor. bu durumda hangisini okursun. Aşikar bir şekilde belli çevreler bu süreci Türkiye'ye zarar verme pahasına kendi leyine kullanmaya çalıştı işte itici olan bu. koç doğan onlardan sadece birileri. ben 40 yaşama kadar 4 batan rejim. 2 darbe ve 5 seçim gördüm.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. gülermisin aglarmısın bizler ya çok aptal yada bunlar cok akıllır. ottu nun siçilleri düşününce daha önceden kaç tahlil bilgilerinde yanlış yapıldığı unutulmamalıdır. aynı şekilde tüitakın da bu konuda siçili bellidir.suçlu kişi bu ülkenin siyasi ekonomi nufuz anlamında en güçlü lerindendir . tartışmasız .. sonuç beni şaşırtmadı ama ikdidar bilmiyormuydu böyle olacağını nufuz edilecegini biliyordu nasıl böyle hata yaptı.. hata deyilde nufuz yapmasına izin mi verildi koçun bileti kesilmekten vazgecildi anladım kadarı ile .. hayırlı olsun ikdidara
    Cevapla
  • osman ölçer 10 yıl önce Şikayet Et
    :))). her gün binlerce işyeri ve esnaf denetleniyor buda onlar gibi bir denetim ne yani birilerine bu ülkede ayrıcalık mı tanınsın muz cumhuriyeti mi bu biraz adil bakın olaylara. bu ülkede verrgi sistemi varsa kontrol sistemi de olacak bu hükümetlere bağlı değil sisteme bağlı bir durum ama nedense herkes kendi sevdiği tarafı haklıo çıkarmak sevmediği tarafıda haksız çıkarma telaşında. bu huyunuzdan vazgeçmedikçe ne siz tarafsızsınız nede adaletiniz adalettir. sanbki akp den önceki hükümetler ülkeyi uzaya çıkarmıştı da akp geldi uzaydan indirdi ülkeyi ve sanki ülke batmıştı da akp geldi suyun üstüne çıkardı arkadaşlar hükümetler akıllı davrandıklarında ve yapmaları gerekeni yaptıklarında kalkınma hızlanır işler yonuna girer ancak hükümetler yapmaları gerekeni yapmadıkları sürece ülke kötüye gider bu bu kafar basit. Akp de yapması gerekeni eksik de olsa en iyi yapan hükümet oldu işte hepsi bu.
    Cevapla
  • emrah can 10 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara yandaş medyadan bakmak, oysa kendimizden bakmak.... Halil Bey çok güzel yazmış, bravo.Gezi de Koç olsa da olmasa da bir tepki zaten vardı ve olacaktı. Divan Otele çok ciddi yaralanan insanlar tedavi olmak için sığındı. Ben acıları ve yaralıları gözlerimle gördümm. Siz gördünüz mü ? Divan da insanlık yaptı o insanlara kapısını kapatmadı. Ordaki insanlar da işinden çıkmış tepkisini dile getirmek insanlardı. Burda Gezi aleyhine yazan arkadaşlar keşke çıkıp bu insanlar kim diye baksalardı? meraktan. Acaba bize söyledikleri gibi mi diye? İnanın ordaki o genç, üniversiteli kitleyi görseler ve ne istediklerini sorsalardı inanın dış güçlere ve faiz lobisine güler geçerlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle