Bir çark da Sabancı'dan: Ampulü yeniden yaktı!

"Ampulleri söndürelim" ilanıyla AK Parti karşıtı tutumu ortaya koyan ünlü iş adamı Ali Sabancı, dönüş yaptı. Sabancı, iktidara destek verdi.

Bir çark da Sabancı'dan: Ampulü yeniden yaktı!
Bir çark da Sabancı'dan: Ampulü yeniden yaktı!
GİRİŞ 06.11.2015 16:00 GÜNCELLEME 06.11.2015 16:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

1 Kasım seçimlerinden sonra iktidara zeytin dalı uzatan Aydın Doğan'ın damadı TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı iş adamı Ali Sabancı, 1 Kasım seçimlerini bir anket olarak değerlendirip, "Şimdi herkes anketten bir numara çıkana destek olacak" dedi.

Ali Sabancı, 2014 yerel seçimleri öncesi havayolu şirketi için hazırlattığı bu ilanla eleştirilmişti.

"1 Kasım bir anketti"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Fikir Otobüsü' projesinin Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki açılış etkinliğine katılan Ali Sabancı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Sabancı, 1 Kasım seçimlerini 54 milyon katılımlı bir anket olarak yorumlayıp, şunları söyledi:
 
"Tek bir şey istiyorum, huzurlu olmak"

"18 aydır anketörleri şahsen tanımaya başladık. Geçen pazar 54 milyon insan gitti, ankete katıldı. Anket sonucunda çıkan, insanlar artık öne bakmak istiyor. 18- 19 aydır düşünmediği konuları hatırlamak istiyor. Herkese dedim ki, 'Bir kapı açıldı. Lütfen bu defa bu kapının içinden girelim.' Siz benden soru ile ilgili, ekonomi, yeni anayasa cevabı bekliyor olabilirsiniz. Ben tek bir şey istiyorum, huzurlu olmak."
 
"Hepimiz aynı gemideyiz"

Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili soruyu da cevaplayan Ali Sabancı, bir işveren olarak bunun hesabını yapmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Elbette maliyeti düşük tutmak önemli ama bunun sürdürülebilir olması gerek. 1300 daha iyi ama bunlar fark etmiyor. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmayalım. Yani asgari ücret 100 lira fark etti, vah vah. Asgari ücreti alan başka, sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun? Bana göre hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz.
 
"Herkes birini olana destek olacak"

İşimizi daha iyi yaparak daha verimli oluruz, başarabiliriz. Biri kazanırken biri kaybediyor. Neden beraber yapamıyoruz bu işleri? Şimdi bunu beraber yapmak için bir fırsatımız var, bahanemiz yok. Anket sonuçları belli oldu. Herkes anketten bir numara çıkana destek olacak. Bunun için destek olacak."

YORUMLAR 18
  • sanbeg 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi iktidar devrinde şirketleri bu kadar para etti. yine de erdogandan memnun değiller. nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. illa bankalar batacak, esnaf yazarkasa fırlatacak o zaman mı mutlu olacaksınız. rahat mı batıyor ne.
    Cevapla
  • Hero 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyordum bunun hain olduğunu bundan sonra pegasusla uçmuyoruz yine tercihimiz Türk hava yolları paramız yetmiyorsa Anadolujet
    Cevapla
  • kd346 8 yıl önce Şikayet Et
    yenimi aklın başına geldi hemen U Dönüşü Mert ol hain
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    başkan senide bitirecek!!!!!!
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş bundan sonra pegasus ile uçmuyomuşuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle