Türkiye, İsveç gemilerine talip oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan gemi inşa sanayinin İsveç'in taleplerini karşılamaya hazır olduğunu söyledi

Türkiye, İsveç gemilerine talip oldu
Türkiye, İsveç gemilerine talip oldu
GİRİŞ 19.11.2014 13:02 GÜNCELLEME 19.11.2014 13:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk gemi inşa sanayinin, İsveç tarafından gelecek her çeşit gemi ve deniz vasıtasının inşası, bakım-onarımı, tadilatı ve gemi geri dönüşüm alanındaki taleplerini karşılamaya ve bu konularda işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bakan Elvan, İsveç Kentsel Dönüşüm ve Bayındırlık Bakanı Mehmet Kaplan ile bakanlıkta görüştü.

İsveç'in yoğun deniz trafiğinin olduğu bir bölgede yer aldığına ve etkili limanlara sahip olduğuna işaret eden Elvan, "Ülkelerimiz limanları arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önem arz ettiği düşünüyorum. Burada kardeşlik liman uygulaması olabilir. Öncelikli olarak iki ülke arasında bir denizcilik anlaşması imzalanmasının son derece önemli olduğu kanaatindeyim. Bu konuda çalışmaya hazırız. Siz de uygun görürseniz bürokrat arkadaşlarımızla özellikle denizcilik alanında bir anlaşma imzalanması yönünde çalışma başlatabiliriz" dedi.
 

Türkiye'nin özellikle gemi ve yat inşasında önemli bir altyapıya sahip olduğuna dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Şu anda 73 tersanemiz faaliyet gösteriyor. 3,6 milyon detveyt tonluk üretim kapasitesine sahibiz. Tersanelerimizin mevcut ürün portföyünde kimyasal tankerler, açık deniz balıkçı gemileri, açık deniz römorkörleri, LPG tankerleri, asfalt tankerleri, dökme yük gemileri, konteyner ve açık deniz destek gemileri bulunmakta. Gemi inşa sanayimiz İsveç tarafından gelecek her çeşit gemi ve deniz vasıtasının inşası, bakım-onarımı, tadilatı ve gemi geri dönüşüm alanındaki taleplerini karşılamaya ve bu konularda işbirliği yapmaya hazır durumdadır."

YORUMLAR 1
  • ismail serin 9 yıl önce Şikayet Et
    Isveclen sosyal guvenlik anlasmasinida yabsalar vatandaslarimiz icinde cok iyi olur.
    Cevapla