Dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesi

Bankalararası piyasada dolar/TL tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.

Dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesi
Dolarda tüm zamanların en yüksek seviyesi
GİRİŞ 16.12.2014 14:31 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, Rusya'nın müdahalelerine karşın son iki günde sert değer kaybeden rublenin diğer gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde yarattığı baskı ve içerideki siyasi endişelerle rekor kırdı.

Dün 2,3950 ile tarihi zirveyi gören kur bu sabah 2,35'in altına kadar geriledi. Ancak kur daha sonra kademeli yükselişle ilk kez 2,41'i aştı.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Bankalararası piyasada dolar/TL 2,4140 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Euro/TL de 3 lirayı aşarak 3,0242'ye kadar yükseldi.

MERKEZ MÜDAHALE ETTİ

Merkez Bankası'nın enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmını Hazine ve Merkez Bankası'nın sağlayacağını açıklaması doları tekrar 2.36 TL'ye düşürdü.

YORUMLAR 9
  • matador 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi seyleri hukumet yapıyor.olumsuz seyleri de paraleller yapıyor.bu kadar net mevzu.
    Cevapla
  • Mümin 9 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab bir yerlerini ne kadar yırtarsa yırtsın, zaman aleyhlerine işliyor. gün gelecek karşılıksız para basmaları da onalrı kurtaramayacak. şimdilik istedikleri oyunu oynasınlar. Biz yeterki birlik ve beraberlik içinde olalaım hepsi hikaye. geçen sene bu zaman da döviz fırlamıştı sonraları dolar 2,06 ya kadar düştü. emin olunki yeniden düşecek. zaten ben normal halktan birilerinin yüksek miktarda dolar aldığını da zannetmiyorum. fakat iş adamları ve esnaf tabiiki bir miktar zorlanacak.
    Cevapla
  • rüştü genç 9 yıl önce Şikayet Et
    herşeyi ben bilirim benim istediğim gibi olacak anlayışıyla hareket edilirse. dolar da yükselir enflasyon da fırlar borsa da çöker. birilerinin kendine gelmesi için illa deprem mi olmalı. hadi idare edenlwrin basireti bağlandı göremiyor halk görür umarım çok geç olmadan
    Cevapla
  • aboo 9 yıl önce Şikayet Et
    dostum halk dediğin biziz. evet gerçekleri görüyor ve senin hala saf olarak kaldığın fikrine kapılıyoruz... keşke sende gerçekleri görsen...
    Cevapla
  • babanınevladı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün halk biliyor ki tüm bunlar paralel çete yandaşlarının ekonomik baskılarından kaynaklanıyor. Ama Türkiye büyük ülke... Bu da geçer Ya Hu dert etmeyin.
    Cevapla
  • Diliyar 9 yıl önce Şikayet Et
    alacaklılar kapıya dayandı beyler türkiye yavaş yavaş 1990 geri dönüş yapacak buna kimse sesini bile çıkaramiyacaklar hiç öyle boş boş konuşmayın adım gibi eminim önce dolar yükselir sonra ülke ekonomisi sarsılır işsizlik hat safaya yükselir ilaçlar fiyatları fırlar gerisini siz düşünün bu kadar saydım kafidir
    Cevapla
  • Babatürkmen. 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hiç bir yere dönüş yapmıyor, yoluna devam ediyor ve edecek inşaallah. Yalnız gördüğüm kadarıyla Allah korusun, Türkiye'nin başına bir şey gelse zil takıp oynayacaksınız. Bu gelişmeler konjonktureldir, bugün 2,40 olur yarın 2,00, ayrıca bilmediğin konulara çok takılma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle