ASKON: Türk milleti kararını verdi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

ASKON: Türk milleti kararını verdi
ASKON: Türk milleti kararını verdi
GİRİŞ 11.08.2014 10:17 GÜNCELLEME 11.08.2014 11:59


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye'nin tarihi bir dönemin başlangıç noktasında .bir seçim gerçekleştirdiğini belirterek, "Ülkemiz açısından bir ilk olan bu seçim, hiç şüphesiz gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına gelmektedir" dedi.

Koca, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, seçimin başarıyla sonuçlandığını ve Türk milletinin kararını verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin, tarihi bir dönemin başlangıç noktasında bir seçim gerçekleştirdiğini vurgulayan Koca, şöyle devam etti:

"Ülkemiz açısından bir ilk olan bu seçim, hiç şüphesiz gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına gelmektedir. Milletimiz kendi cumhurbaşkanını kendisinin seçme fikrini benimsemiştir. Bununla en kritik devlet makamını direkt olarak kendinin belirleme yetkisini kullanmak istemiştir. Bu durum, Türkiye'nin siyasal algısı açısından dolayısıyla siyasal sistemine yansıyacak tavrı açısından da önemli değişimlerin başladığının işaretidir. Millet tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanının doğal olarak daha yüksek seviyeli bir güç ve yetki sahibi olduğu aşikardır. Bunu kullanacak birinin bu seçimin muhatabı olması, hiç şüphesiz bir kısım geleneksel anlayışlara, teamüllere ve algılara ters gelecektir.

Bu durumun sistem içerisinde bir çatışma üreteceği de beklenmektedir. Ancak şimdilik siyasi iktidarın da aynı partiden olması, uzlaşı sağlanabileceği tezini güçlü kılmaktadır. Milletin beklentisi de tam olarak bu şekildedir. Artık sistem bu gelişmeye uydurulmak zorundadır. Doğrusu, iktidarıyla muhalefetiyle eski Türkiye halini değiştirmeyi ortak olarak yapmayı başaramadık. Ancak şimdiden sonra, gerek Anayasal olarak gerekse yasal olarak lazım olan değişimleri organize etmek Türkiye siyasetinin üzerindeki en büyük görevdir."

Bu görevin hakkıyla yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Koca, bunu gerçekleştirmenin, Türkiye'ye yeni bir ufuk katacağını, milletle daha yakın, daha irtibatlı bir sistem oluşmasının ilk adımının atıldığını ifade etti.

Bu konuda emeği geçen herkese bir iş adamları örgütü olarak minnettar olduklarını belirten Koca, "Bu gelişmelerle birlikte ülkemizin birçok açıdan sıçrama yapacağına ilişkin beklentilere karşılık olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile yeni seçilen Sayın Cumhurbaşkanımıza, tebriklerimizi sunuyor, hayırlı hizmetlere imza atacağına olan inancımızı yineliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA