BTK 2’nci Başkanlığına yeni isim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda (BTK) 2’nci Başkanlık görevine halen kurul üyeliği yapan Dr. Ömer Fatih Sayan seçildi.

BTK 2’nci Başkanlığına yeni isim
BTK 2’nci Başkanlığına yeni isim
GİRİŞ 28.05.2015 15:30 GÜNCELLEME 28.05.2015 15:32

BTK’nın önceki gün yapılan toplantısında boş bulunan Kurul II. Başkanlığı görevine,  Ömer Fatih Sayan’ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR?

1977 İstanbul doğumlu olan Sayan ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.  Sayan, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi  Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi.

Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Haberleşme Mühendisliği bölümünde burslu olarak yüksek lisans okuyan Ömer Fatih Sayan, burada insan makine haberleşmesi alanında eğitim aldı.

Sayan doktorasını da İstanbul Üniversitesi  Fen Bilimleri Enstitüsü  Biyomedikal Mühendisliği’nde Duygusal Zeka Modeli oluşturulması konusunda yaparken, İngiltere Oxford Üniversite’sinde ise ‘Diplomasi’ eğitimi aldı.

Üniversite eğitiminin ardından 1995 yılında iş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde atılan Sayan, Türkiye, Almanya  ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE  alanlarında çalıştı. Silikon Vadisi İnsiyatifinde görev alarak girişimcilik konusunda çalışmalarda bulunan Sayan, Türkiye ve Almanya’da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler verdi. Ömer Fatih Sayan’ın, araştırma konularıyla ilgili çeşitli konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunuyor.

2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulunan Sayan, 2014 yılı ocak ayından bu yana da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliği görevini yürütüyordu.

İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Sayan Evli ve 2 çocuk babası. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL