Asgari ücrete evrensel standart

Dil, ırk, renk, cinsiyet, engel, ideoloji, inanç, din ve mezhep ayrımı gözetmeyecek

Asgari ücrete evrensel standart
Asgari ücrete evrensel standart
GİRİŞ 21.04.2014 13:24 GÜNCELLEME 21.04.2014 13:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Asgari ücretin belirlenmesindeki ayrım kaldırıldı. Asgari Ücret Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, "Asgari ücretin belirlenmesinde dil, ırk, renk, cinsiyet, engellilik, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ile benzeri sebeplere dayalı herhangi bir ayrım yapılamaz." hükmü getirildi. Karara göre, ücret en geç iki yılda bir olmak üzere belirlenecek.

YORUMLAR 3
  • yusuf DİNÇER 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu yani düzenleme. Asgari ücreti aylık değil saatlik belirlemeniz lazım. Günde 8 saat çalışan da aynı parayı alıyor 12 saat çalışan da. ABD de çalıştığın saate göre ücret alıyorsun ve saatlik ücretin bir taban fiyatı var. Bu da asgari ücret oluyor. Hükümet adalet getirmek istiyorsa bu sisteme geçmeli. Şirketler çalışanları sömürüyor hükümet de buna çanak tutuyor. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı neden diğer ülkelerdeki uygulamaları hiç incelemiyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN. Zaten girdiği yer kaçak işçi çalıştıran bir işyeri değilse,dini,ırkı,kişiliği ne olursa olsun bir işe giren herkesin aldığı asgari ücreti alıyordu,değişen ne olmuş ki. siz asgari ücrete insanca bir zam yapılmış mı,net 850 tl olan asgari ücretyüzde 50 zam ypılmış mı ondan haber verin.
    Cevapla
  • ulusal 10 yıl önce Şikayet Et
    kesinti. devlet özürlüye bakana verdiği bakım maaşını asgari ücret üzerinden belirliyor maaşı verirkende 830 lira vermesi gerekirken 70 lira kesinti yapıp 760 lira veriyor önce devlet bu ayrımı kaldırmalı
    Cevapla