Müjdesi verilmişti, bugün onayı geldi

Halk Bankası tarafından katılım bankası kurulmasına BDDK'dan onay geldi.

Müjdesi verilmişti, bugün onayı geldi
Müjdesi verilmişti, bugün onayı geldi
GİRİŞ 17.01.2015 13:05 GÜNCELLEME 17.01.2015 13:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzlenme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Halk Bankası ve kurucu ortaklarının Türkiye'de 1 milyar Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurmasına onay verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda; "Kurul Başkanlığı'nın 14/1/2015 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 14/1/2015 tarih ve 3890421-101.01.01[143-01]-882 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) 4'üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun (Kanun) 7'nci ve 8'inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, kanunun 6'ncı maddesi ve yönetmeliğin 8'inci maddesinin (7) numaralı fıkrası uyarınca kurucu ortaklar T. Halk Bankası A.Ş., Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Halk Portföy Yönetimi A.Ş., Halk Finansal Kiralama A.Ş., Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri A.Ş. tarafından Türkiye'de 1 milyar Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir." denildi.

YORUMLAR 8
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara baktım. biraz önyargı var.bekleyelim sistem nasıl çalışacak.görelim.inşallah faizden kurtulmak isteyenlere bir kapı olur.bank asya katılım bankasıydı da ne oldu. kendini düştüğü durumda kurtarmak için üyelerine diğer bankalardan faizle kredi çektirdi.mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler. dua edelim hayırlı olur inşallah.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bir katılım bankasının kurulması nereden müjde oluyormuş... şartları sağlarsın kurarsın sağlayamazsan kuramazsın... nihayetinde fezaye füze göndermiyoruz...nokta
    Cevapla
  • ismail ılgın 9 yıl önce Şikayet Et
    eft havale ve atm den kesilen masraflara son verilir umarım
    Cevapla
  • hakk 9 yıl önce Şikayet Et
    halk bankasına para yatınca faiz haram oluyor.aynı sermayenin diğer kurumuna yatarsa kar payı helal..müslümanda bunu yiyecek.sırada hangi dini değerlerimiz var dejenere olacak.acaba fetva h.k. hocaefendidenmi acaba
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir gelişme. Para baronları bu durumdan hiç hoşlanmıyor. Bakalım ne operasyonlar yapacaklar? Rabbim kötü insanlara fırsat vermeyecek yapılanmalarımıza yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle