Rumların Rusyadan kredi talebi

Kıbrıs Rum Yönetiminin Rusya'dan kredi talep ettiği, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov tarafından teyit edildi.

Rumların Rusyadan kredi talebi
Rumların Rusyadan kredi talebi
GİRİŞ 07.07.2012 13:33 GÜNCELLEME 07.07.2012 13:33

Rum basın haberlerine göre, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kıbrıs Rum Kesiminin  Rusya'dan 5 milyar avro kredi talep ettiği bilgisini dün doğruladı.

Siluanov, Rum kesiminin kredi için yalnızca Rusya'ya başvuru yapmadığını, aynı zamanda AB'ye de başvuruda bulunduğunu ve orada da bu talebin değerlendirilmekte olduğunu belirtti.

 Rusya'nın, Kıbrıs Rum Kesiminin kredi talebini, AB'de konuyla ilgili yapılacak olan müzakereleri baz alarak değerlendireceği  belirtildi.

Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis de,  Rusya'dan kredi talep ettiklerini hiçbir zaman saklamadıklarını konuyla ilgili açıklamalarında Rusya'dan talep ettikleri kredi için yanıt alamadıklarını ve bu  teyidin şimdi geldiğini söyledi.

Bu arada,  Rusya'dan talep edilen 5 milyar avroluk krediyle ilgili Rusya'dan bir heyet Rum tarafına gelerek teknokratlar düzeyinde bilgilendirildi.

Birkaç gün önce Rum tarafına giden  ve Rum Hükümeti yetkilileriyle, Rum tarafının ihtiyacı olan finansmana ilişkin temaslarda bulunan Rus heyetinin temaslarının, bazı sebeplerden ötürü kamuoyundan saklandığını ve Rus heyetin  temaslarının teknokratlar düzeyinde sınırlı kaldığı belirtildi.

Rus heyetin temasları çerçevesinde, Rum tarafının Rusya'dan daha önceden aldığı 2,5 milyar avroluk kredi ile şimdi talep ettiği 5 milyar avroluk kredinin değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA