Emniyet, ihbar hattı için eleman arıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, ihbar hattında çalıştırılmak üzere Romence, Rusça ve İngilizce bilen eleman arıyor. Konuya ilişkin daha önce duyuru yapan Emniyet, istediği talebi bulamayınca duyuruyu yeniledi.

Emniyet, ihbar hattı için eleman arıyor
Emniyet, ihbar hattı için eleman arıyor
GİRİŞ 04.01.2010 17:22 GÜNCELLEME 04.01.2010 17:22

Emniyet açıklamasında, Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığı'nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' çerçevesinde, 157 Acil Yardım ve İhbar hattında çalıştırılmak üzere 3 adet Romence, 3 adet Rusça ve 3 adet İngilizce dilinde olmak üzere sözleşmeli mütercim-tercüman kadrosunda toplam 9 adet bayan personel alınacağını bildirdi.

Ancak mütercim-tercüman alımına yönelik yeterli başvuru alınamadığından dolayı 01-30 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılan müracaatların da dikkate alınmayacağı kaydedildi. Sözleşmeli personel alımının ise ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Yeni alımlar için başvuru tarihlerinin ne zaman olacağı belirtilmedi.

Emniyetin aradığı başvuru şartları ise şöyle: "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak (65 yaşını bitirmiş olanlar sözleşmeli olarak çalıştırılamazlar.), Emniyet Genel Müdürlüğü personeli olmaya engel hali bulunmamak (Kurumumuzun takdiri esastır), Üniversitelerin en az 2 yıl süreli eğitim programlarından mezun olmak, ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS)'ndan en az (B) almış olmak veya İngilizce dilinde 'Test of English as a Foreign Language' (TOEFL) sınavından en az 213 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan veya 'International English Language Testing System' (IELTS) sınavından en az 7.5 puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek, İyi derecede bilgisayar bilgisine sahip olmak (MS Office, Word, Excel), iyi derecede iletişim becerisine sahip olmak."

Yabancı dil sınav sonuçları 5 yıl süreyle geçerli. Bu sürenin bitiminde yeniden sınava girerek en az (B) düzeyinde belge getirmeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde 657 Sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SSK'na tabi olarak özel sektörde Mütercim-Tercüman veya Tercüman olarak geçirdiği belgelenen hizmet süreleri esas alınacak.

157 Acil Yardım ve İhbar hattında 'operatör' olarak çalışacak personelin görevleri arasında; 157 Acil Yardım ve İhbar hattına gelen çağrıları cevaplamak, gelen ihbarları bir forma kaydetmek, olaya ilk müdahaleyi yapabilecek birimleri konu hakkında bilgilendirmek, olaya müdahale eden birimlerden gelen bilgiler doğrultusunda her bir olayla ilgili olarak sonuçları derlemek, ihbarlarla ilgili gerekli dosya ve yazışma işlemlerini yapmak, gerekli görülmesi halinde insan ticareti mağdurları ile kendi dillerinde iletişim kurarak, operasyonları gerçekleştiren birimlere yardımcı olmak yer alıyor.

KAYNAK: CİHAN