Bazı kimyasalların ithalatında tarife kontenjanı esasları düzenlendi

Sanayide ham madde veya ara mal olarak kullanılan bazı kimyasalların ithalatı için açılan tarife kontenjanının dağıtım ve kullanım esasları belirlendi.

Bazı kimyasalların ithalatında tarife kontenjanı esasları düzenlendi
Bazı kimyasalların ithalatında tarife kontenjanı esasları düzenlendi
GİRİŞ 03.04.2019 10:31 GÜNCELLEME 03.04.2019 10:43

Ticaret Bakanlığının İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine  İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı  Uygulanması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca açılan tarife kontenjanlarının  ilk dağıtımı sonucunda artakalan kontenjanların dağıtım yöntemiyle başvuru ve  kullanım esasları düzenlendi.

Artakalan tarife kontenjanlarının dağıtımı, söz konusu eşyayı  üretiminde ham madde veya ara mal olarak kullanan sanayicilerle tarife kontenjanı  konusu maddeye ilişkin başvurunun yapıldığı yıl hariç son iki takvim yılındaki  ithalat performansı olan geleneksel ithalatçılara talep toplama yöntemiyle  yapılacak.

Buna göre, fosforöz asit, trikloroetilen, asetik asit, sodyum  lügnosülfonat sulu çözeltisi, reçine asitleri, titanyum oksit ve tungsten  trioksit içeren katalizörün, belirlenen miktarlarda ithalatında gümrük vergisi  uygulanmayacak.

LED diyotlu baskılı devre kartlarının 40 milyon adete kadar  ithalatında da gümrük vergisi alınmayacak. Tarife kontenjanları 15 Şubat 2020'ye kadar geçerli olacak.

 

 

KAYNAK: AA