Milyonları sevindirecek! Bunu yapana 1602 TL maaş

Hükümetten gençlere bir müjde daha geldi. Devlet çıraklık eğitimi alanlara hem aylık 1602 lira harçlık verecek hem de gençlerin primlerini yatıracak.

Milyonları sevindirecek! Bunu yapana 1602 TL maaş
Milyonları sevindirecek! Bunu yapana 1602 TL maaş
GİRİŞ 05.10.2018 11:29 GÜNCELLEME 05.10.2018 11:29
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Devlet, çıraklık eğitimi alacak gençlere aylık bin 602 lira harçlık verecek. Program 8 ay sürecek, mesleki eğitim boyunca gençlerin sağlık ve iş kazası primleri de ödenecek.
 
Küçük işletmelerde yüz yıllardır eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan 'usta-çırak' dönemi yeniden canlanıyor. İşverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alacak gençlere devlet aylık bin 602 lira harçlık verecek. Proje kapsamında 8 ay süreyle mesleki eğitim alınacak. Kursa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de devlet tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında istihdamı teşvik adımları da sürüyor. Bu kapsamda sanayicinin çırak ihtiyacını karşılamak için de yeni bir program başlatılıyor. Türkiye genelinde işverenlerin çırak ihtiyaçlarına ilişkin bir envanter çalışması yapılarak odalar ve borsalar birliği aracılığıyla Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne iletilecek. İki yıl sürecek program kapsamında hem teorik hem de pratik eğitim bir arada uygulanacak. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında hangi mesleklere yönelik eğitim verileceği sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin taleplerine göre belirlenecek. 

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 41
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var uğraşmaya. Bir sene ders çalışın dayayın sırtınızı devlete. Ekmek elden su gölden. Yat aşağıya...
    Cevapla
  • mohikan 5 yıl önce Şikayet Et
    1602 TL harçlıksa insanlara bunu asgeri ücret diye nasıl veriyorsunuz , nasıl geçinmelerini bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • add 5 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen arkadaşlar devlet size garanti iş mi dedi gittiniz öğretmenlik okudunuz mühendis olaydınız
    Cevapla
  • ahmi. 5 yıl önce Şikayet Et
    Uyanıklığa ve cürete bakın... Asgari ücretle veya az bir fazlasına yetişmiş kalifiye eleman bulamayanlar devleti kullanmayı başarmışlar. Ben meslek liseliyim ve asgari ücretten fazlasını alamadım. Meslek lisesine giderek hayatınızı boşa harcamayın. Meslek lisesi mezunlarına iş hayatını sorun. Para kazanan var mı bulun size anlatsın? Hele öyle ara eleman olmayın yanarsınız. Mesela erkek iseniz asla makine ressamı olmayın iş bulamazsınız. Bulsanız da kazanacağınız belli......
    Cevapla
  • Uyanık 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın yararına olan girişimler tabii ki güzeldir.Eğitim fakültesini bitirmiş,okullarda ücretli olarak bile derslere girmeğe imkanı olmayan,yıllardır boşta gezen civanların hali ne olacak? Hiç bu konuda kafayı yoran yetkili var mı acaba? Bir öğretmenin sefil durumlarda olması,kimsenin umurunda mı acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle