Savunma sanayii atağa geçti

Savunma sanayii ‘100 Günlük İcraat Programı’ kapsamında atağa kalkıyor. Birçok yeni proje start alacak.

Savunma sanayii atağa geçti
Savunma sanayii atağa geçti
GİRİŞ 05.08.2018 07:36 GÜNCELLEME 05.08.2018 07:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 100 günlük icraat programı kapsamında savunma sanayiinin önünde yoğun bir gündem bulunuyor. Bu dönemde güvenlik güçlerine ürün ve teçhizat teslimatlarına devam edilirken, Altay tankı başta olmak üzere seri üretim süreçlerine geçilecek, bir dizi yeni proje başlatılacak. Buna göre, 100 gün içinde yenilikçi teknolojilere yönelik lazer silah sistemi ve elektromanyetik fırlatma sistemi geliştirilmesine ilişkin ihtiyaç analizi tamamlanacak. Sürü İnsansız Araçlar Geliştirilmesi Projesi de hayata geçirilecek. Söz konusu dönemde uydu teknolojileri konusunda çeşitli çalışmalar yürütülecek. Uydu Fırlatma Projesi İkinci Fazı’nda sözleşme imzalanacak. Türksat 6A Uydusu Geliştirilmesi Projesi kapsamında görev yükü üretim testleri sonuçlandırılacak.  

ALTAY BAŞLIYOR 

 

 

Hafif, orta ve ağır olmak üzere 3 farklı sınıfta İnsansız Kara Araçları Geliştirilmesi Projesi başlatılacak. 250 tankı içeren Altay Seri Üretim Projesi’nin sözleşmesi imzalanacak.  

YENİ SİHA’LAR YOLDA 

Altay Güç Grubu’nun (motor ve transmisyon sistemleri) geliştirilmesi projesinin sözleşme takvimi başlatılacak. 100 günlük dönemde hava platformları alanında bir dizi önemli gelişme yaşanacak.  Taarruzi İHA Geliştirilmesi (Akıncı) Projesi kapsamında yaklaşık 1,5 ton faydalı yük (kamera, mühimmat) taşıma kapasitesine sahip silahlı insansız hava aracının (SİHA) ön tasarım faaliyetleri tamamlanacak. 2030’lu yıllardan sonraki muharip uçak ihtiyacının yurt içinde özgün tasarım modelle karşılanmasına yönelik Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi Dönem-1 Aşama-1 Sözleşmesi’nin uygulama takvimine başlanacak. 

5 BiN 500 TÜFEK TESLiM OLACAK

Ayrıca teslimatlara da hız verilecek. Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri Projesi kapsamında 4 adet helikopter teslimatı gerçekleştirilecek. MPT-76 Projesi kapsamında 5 bin 500 tüfeğin teslimatı yapılacak. MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi teslim edilecek. Güvenlik güçlerine 4 adet insansız hava aracı ANKA’nın, 6 adet SİHA’nın teslimatı gerçekleştirilecek. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 13
  • fatih satılmış 5 yıl önce Şikayet Et
    en büyük silahımız İMANIMIZ....
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Birakin Altayi Mpt-76 bile MKEK denen dinozor yapinin elinde bütün orduya dagitilana kadar 50 sene gecer!!!! MKEK degismeli hemde simdi derhal bekleyecek kaybedecek zamanimiz yok geliyor gelmekte olsn.
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Altay Tankını yaparken bu defada sorun çıkarsa dünya bize gülecektir.11 sene oldu proje başlayalı , ayrıca bize acil lazım olan sistem hava savunma sistemleri , kısa ve hızlı çözüm rus S400 ler gelmeden önce PANTSIR SM mobil hava savunma sistemleri alınmalıdır.
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Namerde muhtaç olmayalım da mazlumuda koruyacak güçte olalım İNŞALLAH.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer Devletin üvey evladı sayılan Reel Sanayi ve Reel ekonomi sizlere ömür gidici...Firmalar birbir kapanıyor... Kapatanda vergi ve sigorta borçlarını yapılandırmaya gidiyor.. Bu projeler çok güzelde artık Reel sektörün sesini duyun artık.. Silah sanayinde başka elimizde konuşacak bir konu maalesef yok... Bunları yapmak sizin ve sizden evvelkilerin bu vatana zaten borcu... Sizin neslinizi ve hizmetlerinizi Beton ve inşaat devam ettirmeyecek... reel sanayi ve reel ekonomi devam ettirecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle