SPK'dan flaş Bitcoin açıklaması

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiğini belirtti.

SPK'dan flaş Bitcoin açıklaması
SPK'dan flaş Bitcoin açıklaması
GİRİŞ 01.12.2017 17:11 GÜNCELLEME 01.12.2017 17:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

SPK'nın aracı kurumlara gönderdiği Genel Mektup'ta Bitcoin ve benzeri sanal paraların fark kontratı işlemlerine konu olup olmayacağı, sanal paralara dayalı türev araçlara yönelik müşterilere hizmet verilip verilmeyeceği hakkında kurula muhtelif aracı kurumlar tarafından görüş taleplerinin iletildiği bildirildi.

Genel Mektup'ta söz konusu taleplerin görüşüldüğü kurulun 27 Kasım 2017 tarih ve 43 sayılı toplantısında sanal para birimleri ile ilgili olarak Türkiye'de bir düzenleme veya tanımlama bulunmadığı ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında yer alan türev araçlara dayanak teşkil edebilecek unsurlar içerisinde sanal para birimlerinin bulunmadığı dikkate alınarak, bu aşamada müşterilere yönelik sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiği hususunda bildirimde bulunulmasına karar verildiği bildirildi.

YORUMLAR 11
  • Mustafa Okka 6 yıl önce Şikayet Et
    Euro dolar gibi bir çok ülkede faal olan para var.. fakat bunları Br devlet çıkarıyor. Altın karşılıklı var bir miktar ve başımı denetim altında. En azından bir miktar.. Sanal para bitcoin ise bir devlet ait değil. Bir airete ait.. Sani bilgisayar oyunundaki paralar gibi.. bu paranın ama tüm dünya ya yayılma.. ve Karşılıksız süreli basma.. dünyayı sömürmek.. euro ve dolara olan tepkiler önlenecek ve heyete yayılarak devletler komple sömürülecek.. euro ve doların kullanıldığı ülkelerde kurlar yukarı çıkartılarak hedef ülkelerden daha çok mal ve hizmet alınıyor.. insan emeği ve ürünler daha ucuza alınıyor. Şimdi bitcoin dünyayı ele geçirme hedefini yerine getirecek.. birileri için. .
    Cevapla
  • Hakki 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen hayal urunu bir para acilen turkiye engellemeli.... yapilmasi yasak zaten yakunda hapis cezasida getirilecek kesin olarak...
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bitconi
    Cevapla
  • Altınadam 6 yıl önce Şikayet Et
    belirsiz bir paranın peşinden gitmek Nasrettin hocanın dağdaki bir evde yanan mum ışığında kazan kaynatmasına benzer. Arkasında hiç bir güç yoksa elde patlayan bir bomba olur. altın bir değil. ele alınan bir meta bile değil. bir Yahudi oyunudur. Sanal para gerçek dünyayı teslim almasın.
    Cevapla
  • sivaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    kim ne alırsa alır neye yatırım yaparsa yapar , kripto paralara yatırım yapanlar var mantığını anlamayanlar karalama yapar anca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle