Dedikodu yaptı, tazminatsız işten atıldı

Facebook'ta mesai arkadaşının dedikodusunu yaptığı ortaya çıkan işçi işten atıldı

Dedikodu yaptı, tazminatsız işten atıldı
Dedikodu yaptı, tazminatsız işten atıldı
GİRİŞ 20.05.2017 13:46 GÜNCELLEME 20.05.2017 17:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Denizli'de meydana gelen ilginç olayda, bir çalışan, kendisine tahsis edilen iş yerindeki bilgisayardan sosyal paylaşım sitesine girdi.

Aynı iş yerinden bir süre önce çıkarılan arkadaşı ile facebook üzerinden mesajlaşmaya başlayan işçi, bir süre sonra, bilgisayarı ve Facebook'u açık bırakarak masasından ayrıldı. Gelen mesaj seslerinin gürültüsünden rahatsız olan başka bir çalışan, bilgisayarı kapatmak istediği esnada büyük şok yaşadı.

Bilgisayarı kullanan mesai arkadaşı ile daha önce işten atılan kişiyle birbirlerine gönderdikleri mesajlarda; kendisine, annesine, personel amirine hakaret eden ibarelerin yazılı olduğunu gördü. Hemen paylaşımların çıktısını alan işçi, Facebook mesajlarını personel amirine iletti. Bunun üzerine sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına hakaret ettiği öne sürülen işçi işten çıkarıldı.

İşçinin tazminat ve alacak davasında son sözü söyleyen Denizli İş Mahkemesi, söz konusu Facebook mesajlarının davacının iş akdinin haklı sebeple feshedildiğine hükmetti. İşçi tarafından temyiz edilen karar Yargıtayca onandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • HELAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ve yerinde bir Karar.Artık mahkemeler şunu anlamalı.Her zaman işçi haklıdır diye bir şey yok.Herkes yaptığının bedelini ödemelidir.TEŞEKKÜRLER YARGITAY.
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Onur kardeş. İş yeri de açık vermesin. İşçi çalıştırma kurallarına uysun.
    Cevapla
  • onur 6 yıl önce Şikayet Et
    bencede çok doğru ama! gine başı ağıran işyeri olacak iş mahkemeye taşınmışssa kesin bir açık vardır
    Cevapla
  • Bozoklu 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedikoduyu yapan kisi bir yanliş yapmiş o kişinin özel konuşmalarını okuyup çıktı alan kişide yanlış yapmıştır. insanların özeline kimse izinsiz girmemelidir. Madem bilgisayardan ses geliyor. Bilgisayarın düğmesine bas kapat. Ne hakla insanın kişisel özeline bakıyorsun. Burda hz Ömer ra ın kıssası çok önemlidir. içki içen biriyle olan kıssası
    Cevapla
  • Arda gungor 6 yıl önce Şikayet Et
    Egriye egri dogruya dogru .bende bir isciyim bazen arasira isin tenhaldigi zaman belki girip cik evet belki ama .cilkini cikarip isi terkedenler .isi madur edenler var.
    Cevapla
  • Arda gungor 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakim ve savcilar bazen insiyatif kullanabiliyor bazi durumlarda .buda oyle birsey olsa gerek.bazen ornek olsun topluma .isyerinde .sosyal medyada .gezenleri .cezalandiriyor.
    Cevapla
  • yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş, efendi olacaksın. kimseye küfür, hakaret etmeyeceksin. bu dünyada olmasa da ahirette bedeli ağır olur. bu olayda dünyada da bedeli ağır olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle