Muhalifler TL'ye geçti

Suriyeli muhalifler kontrol ettikleri bölgelerde TL kullanmak için plan hazırladı.

Muhalifler TL'ye geçti
Muhalifler TL'ye geçti
GİRİŞ 08.07.2015 07:51 GÜNCELLEME 08.07.2015 07:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Buna göre, bir kısmı Esad rejimine karşı muhaliflerin elinde bulunan Halep, Golan, Mumbuç, Cerablus, Lazkiye-Bayırbucak, İdlib, Rakka, Tel Abyad ve Humus gibi yerlerde Suriye Lirası yerine TL kullanılacak.

Ellerinde yüklü miktardaki Suriye Lirası'nı Türk Lirası'na çevirmek isteyen muhalif gruplar, bu sayede TL'deki istikrardan da yararlanmak istiyor. Amaç, Suriye ekonomisini zor durumda bırakmak. 'Suriyeli Ekonomistler Birliği' isimli grubun Gaziantep'te yaptığı toplantıda, Beşar Esad yönetiminin üzerindeki baskıyı artırmak ve düşmesini hızlandırmak için böyle bir adımın işe yarayabileceği görüşü ortaya çıktı. Suriye'deki birçok muhalif grubun karardan haberi olduğu ve TL'ye geçmek için hazırlıklara başladığı öğrenildi. 

EKONOMİSİ BATIYOR 

Suriye Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin nisanda hazırladığı raporda, iç savaşın ülke ekonomisine 202.6 milyar dolar zarar verdiği ortaya çıkmış, yatırımcıların 36 milyar doları bulan servetleriyle yurtdışına kaçmasının ülke ekonomisine zarar verdiği belirtilmişti. 

Sabah

YORUMLAR 28
  • tpolat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu demek oluytorkı eğer muallıfler savası kazanırsa suriye bir referandımla turkiye toprağı olur bunun ozude budur hayırlısı olur insallah
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    delirdin mi şaşırdın mı.önce elindekini tutmaya çalış.sonra dışarıya sefere çıkarsın
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler hangi ülkeye savaş açsa önce o ülkenin sahte paralarını piyasaya sürerek ekonomisini sarsarmış. basın suriye lirasını sürün piyasaya :)
    Cevapla
  • iyi 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım , hayırlı olsun
    Cevapla
  • Bunun anlamı 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık muhalif kardeşlerimizin türkiyeye katılmasının sonucudur bu durum.
    Cevapla
  • son osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    şu akplilerde ki iyimseriğe hayranım dolar 5 tl olsa yine bir bahane bulur bunlar.2 yıldır ülke kötü yönetiliyor o yüzden oyunuz düştü anlayın artık
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Iki yıldır ülke türbülansta bekletilmek isteniyor, geziyle vs. Siz de bunları anlayın artık...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi karnın doydu ,yediğin önünde yemediğin arkanda,teknoloji desen full..sonra ülke kötü yönetiliyor değilmi? ..Nankörler..
    Cevapla
  • Son osmanlıya 8 yıl önce Şikayet Et
    Dostum dolar 5 tl ye yukseldi lakin körü körüne hukumeti suclamak olmaz doların yukselmesinin nedenlerini arastırmalısın önce.. tabi onun için cok az arastırma yapmak lazım ama kim ugrascak onla hukumeti sucla yeter.
    Cevapla
  • harbi 8 yıl önce Şikayet Et
    son osmanlıyı satan osmanlılardansın gram ülke menfaati yok akp gitsinde ülke kimin tekeline girerse girsin umrunda değil.
    Cevapla
  • ömer karav 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün partilerin birleşmesi sonucu alınan sonuç at at gözlüğünü dostum..AKP türkiye için şart
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kötü yönetiliyor,bir kaç veri sunsaydında bilseydik,klasik muhalefet anlayışı kötü ama kötü olan ne belli değil,ak iktidar 100 yıllık t.c nin en iyi ve alternatifi olmayan partisidir,oy kaybının nedeniyse doğudaki kürtlerin tehtitle oy renginin değişmesidir,yoksa batıda oy kaybı yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle