Teşvikten yararlandı pastırmacıya pastırma satıyor

Yeni teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan Aksaray'da kurulan bir fabrika, kaliteli kırmızı et avantajını kullanarak, Kayseri'ye de pastırma satıyor.

Teşvikten yararlandı pastırmacıya pastırma satıyor
Teşvikten yararlandı pastırmacıya pastırma satıyor
GİRİŞ 07.03.2013 14:01 GÜNCELLEME 07.03.2013 14:01

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş yaptığı açıklamada, 18 ay önce faaliyete geçirdikleri fabrikalarında pastırma, sucuk ve kavurma üretimi yaptıklarını söyledi.

Özellikle pastırma üretiminde oldukça iddialı olduklarını belirten Koçaş, başta Kayseri olmak üzere çevre iller ve Türkiye'nin pek çok noktasında pastırma sattıklarını ifade etti.

Aksaray'da üretilen kırmızı etin kalitesine güvendikleri için Kayseri'nin söz sahibi olduğu bu sektöre girdiklerini dile getiren Koçaş, ''Pastırma deyince akla ilk gelen şehir Kayseri. Biz iyi bir başlangıç yaptık. İleride Aksaray'ın da pastırmada söz sahibi olması için çalışıyoruz ve başta Kayseri olmak üzere birçok ile pastırma gönderiyoruz. Günde 700 kilo pastırma üretiyoruz'' dedi.

Aksaray'ın avantajı; kaliteli yonca

Koçaş, son yıllarda devletin sağladığı teşviklerle Aksaray'a büyük yatırımlar geldiğini, tarım ve hayvancılığın çok bilinçli yapılmaya başlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Aksaray'da kırmızı etin kalitesini artıran en önemli faktör yonca. Türkiye'nin en kaliteli yoncası Aksaray'da yetişiyor. Havası, suyu ve yoncası Aksaray'ın hayvancılıkta en önemli avantajları. Ürünlerimizde kullandığımız et bu nedenle çok kaliteli. Aksaray'da nüfusun yüzde 70'ine yakını tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Tarım ve hayvancılık eskisi gibi değil, çok profesyonel yapılıyor.''

Kayseri'den getirdikleri 30-35 yıllık pastırma ustalarının tecrübesinin, Aksaray'ın kaliteli kırmızı eti ile birleşmesi sayesinde Kayseri'ye pastırma göndermeye başladıklarını anlatan Koçaş, ''Normalde Kayserililer kendi pastırmaları dışında bir pastırmayı beğenmezler. Ama biz ustalarımızı Kayseri'den getirerek, etimizi de Aksaray'dan temin ederek Kayseri'ye pastırmamızı kabul ettirdik. Bundan sonra Kayseri de Türkiye de Aksaray pastırması yiyecek'' diye konuştu.

KAYNAK: AA