Bayburt, Bayburt olalı böylesi görülmedi!

Türkiye’nin 2017 yılında 81 ilinde yapılan yerli marka başvuruları açıklandı. Tüm illerde yapılan yerli marka başvurularında en az rakam Bayburt'tan çıktı. İlde 13 yerli marka başvurusu yapıldı.

Bayburt, Bayburt olalı böylesi görülmedi!
Bayburt, Bayburt olalı böylesi görülmedi!
GİRİŞ 29.01.2018 13:48 GÜNCELLEME 29.01.2018 16:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adres Patent, Türkiye'nin marka haritasını yayımladı. 2017 yılında 81 ilden yapılan yerli marka başvuruları ile ilgili açıklama yapan Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Abdullah Akbulut, marka tescil başvuru sayısında artış olduğunu duyurdu. Akbulut, kamuoyunda Patent ve Marka Kanunu olarak bilinen Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 2017'de yasalaşmasına vurgu yaptı, yaşanan artışta kanunun çok büyük payının olduğunu belirtti.

TARİHİ REKOR

 

2016 yılında 94 bin 575 olan marka tescil başvuru sayısının 2017 yılında 106 bin 99'a yükseldiğini belirten Akbulut, tarihin rekor başvuru sayısına ulaşıldığını açıkladı.

BAŞVURU SAYISINDA ARTIŞ

Türkiye'nin 2017 marka haritasını paylaşan Akbulut, 2016'da İstanbul'un 44 bin 782 olan marka başvuru sayısının 49 bin 683'e, Ankara'nın 7 bin 440 olan başvuru sayısının 8 bin 536'ya, İzmir'in ise 6 bin 546'dan 7 bin 60 başvuru sayısına ulaştığını söyledi.

Akbulut'un paylaştığı haritadaki bilgilere göre 81 ilin 2017'deki başvuru sayısı şöyle;

YORUMLAR 7
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayburtun alanı daha çok maneviyat. Bayburtluları milletimize Kuranı Kerim öğretmesi için seferber edelim. Türklerin %59 u Kur'an okumayı bilmiyor dediler ve çok üzüldüm. Bize ne olduysa harf inkılabı ile oldu!!!
    Cevapla
  • Latife 6 yıl önce Şikayet Et
    Harf inkılabı ile ne alakası var kardeş?
    Cevapla
  • Bayburtlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite okurken bir arkadaş geldi yanıma."Üstat ne zaman memleketine gitsem aynı hiç büyümüyor" dedi.Ben de biz mütevazi insanlarız kibri büyümeyi sevmeyiz "dedim.Şimde de Bayburtlu mütevazi olduğu için patentlik markalarını gösterip te reklam olmak istememiştir!
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    70 lerde Bayburt'ta dinlemiştim.Bayburt'a'' C.Başkanlığı Senfoni orkestrası gelip konser verecek'' diye günlerce ilân etmişler.Geline de herherkes merak edip gitmiş,koser çıkışında yaşlı amcaya sormuşlar,nasıl beğendin mi diye Amca da ''Vala demiş,Bayburt rus işglini gördü,ermeni işgalini gördü...ama böyle eziyet göremdi''demiş.
    Cevapla
  • numan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayburt bayburt olali boyle zulum gormemis demis.
    Cevapla
  • numan 6 yıl önce Şikayet Et
    Is imkani olmayan bir memlekette neyin patentini alacaksin... bayburta islamin sadakatin ve vefanin patentini verebilecek bir kurum var mi ???
    Cevapla
  • Yilmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayburtlu istanbula ilk kez gelmis ve gördu dediki ey gozunu sevdigim istanbul u buyudukce bayburta benziyirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle