Millet korkudan binemiyor! Bu nasıl ticari...

Malatya'da satın aldıkları lüks otomobilleri, taksiye dönüştüren esnaf, tarifenin yüksek olduğunu düşünüp araçlarına kimsenin binmemesi üzerine kontak açamaz hale geldi.

Millet korkudan binemiyor! Bu nasıl ticari...
Millet korkudan binemiyor! Bu nasıl ticari...
GİRİŞ 27.12.2017 12:07 GÜNCELLEME 27.12.2017 12:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2 bin 500 taksinin bulunduğu Malatya'da taksi şoförlerinden 600'ü, ÖTV muafiyetinden faydalanıp araçlarını yenileyerek lüks model araçlar satın aldı. Taksi duraklarına doluşan sıfır lüks otomobilleri görenler araçlardaki tarife fiyatlarının farklı olduğunu düşünüp eski model taksilere binmeyi tercih etti. Taksiciler, durum karşısında iş yapamaz hale geldi.

Ne yapacaklarını şaşıran taksiciler, araçlarını yenilediklerini ancak kontak açamaz duruma geldiklerini söyledi.

Kentteki bir durakta 20 yıl boyunca geçimini taksicilik yaparak sağlayan Mehmet Özer, geçen yıl ÖTV muafiyetinden faydalanıp 225 bin liralık lüks otomobili 140 bin liraya satın alarak taksisini yenilediğini söyledi.

Özer, kentte taksiye binme kültürünün olmadığını savunarak, "Otobüse 4 kişi binip verdikleri parayı birleştirerek taksiye verseler daha uygun ve konforlu olur.

BU NASIL TİCARİ?

Otobüse 3- 4 kişi biniyor gideceği yere kadar gidiyor ama taksiye 3- 4 kişi bindiği zaman zaten aynı paraya gideceği yere kadar yine gidiyor. Bizim halkımız halen taksiyi pahalı zannediyor ama bu sıkıntı yeni bir olay değil. Geçmişte de taksiye binme kültürü yoktu bizim halkımızda, şimdi de taksiye binme kültürü yok. Taksi gerçekten çok pahalıya gelecek bir şey değil" dedi.

38 yıldır taksilik yapan İsmail Karaca ise lüks aracını görenlerin şikayetçi olduğunu, "Bu aracı nasıl ticari yapmışsın?" diye sorduklarını söyledi. Karaca, halka hizmet için yaptıklarını, halkın ve kendilerinin de rahat edeceğini, aracını gören vatandaşların afallayarak "Malatya'da böyle bir arabayı nasıl ticari araç yaparsınız?" diye söylediklerini anlattı.

Vatandaşlar ise lüks araçları görünce tarifenin değerlerinden pahalı olacağını düşündükleri için tercih etmediklerini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • bilir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasını versin devleti dolandıranlara, vergi muafiyeti var diye 200-300 bin liralık araba almak da ne ,biz onu alırken devlete 200 bin lira vergi ödüyoruz, siz alın sonra 5 yıl sonra kar edin yazık
    Cevapla
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    devletin verdiği hakkı suistimal ediyorsunuz , vergiden muaf diye 100 bin dolarlık arabayı almak da ne, yazık değil mi sonra niye dolar artıyor ?, normal biri o arabayı alırken devlete 150 bin vergi öder
    Cevapla
  • taksiçi 6 yıl önce Şikayet Et
    vah vah siz çok masumsunuz .işiniz güçünüz milleti çarp mak
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi halka hizmet bende taksiciyim bilirim araba beş yılı doldurana kadar fazla yıpranmasın diye müşteriyi siz almıyorsunuz daha sonra arabayı sivile cevirip satacaksınız birde halk içinmiş nedense hep halk için uygun fiyata almak için bu yola gidiyorsunuz yoksa nerdeeeee
    Cevapla
  • Akıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum her aklımı size mi vereceğim. Tabela yapın ücret tarifesi şudur, lüks konforlu seyahat, diğer araçlarla aynı fark yok. vb. koyun oraya veya aracınıza yazdırın. az kafayı kullanın. aciz aciz beklemeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle