Hürjet projesinde flaş değişiklik

Türkiye ile Amerika arasında YPG’ye silah temini ve NATO ile yaşanan gerilim savunma sanayi projelerinde revizyona neden oldu.

Hürjet projesinde flaş değişiklik
Hürjet projesinde flaş değişiklik
GİRİŞ 04.12.2017 17:42 GÜNCELLEME 04.12.2017 17:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Amerika arasında YPG’ye silah temini ve NATO ile yaşanan gerilim savunma sanayi projelerinde revizyona neden oldu. TAİ’nin jet eğitim uçağı projesinde HÜRJET’i ABD yerine Ukrayna modeli üzerinde yeniden tasarladığı ortaya çıktı
 
Türk Havacılık Sanayi’nin daha önce sitesinden ilan ettiği Jet eğitim uçağı projesinde başta motor ve gövde tasarımı üzerinde değişikliklere gidildi. TAİ yeni HÜRJET tasarımını sitesinde yayınlarken HÜRJET’in daha önce tasarlanan çift dikey kuyruk yerine tek kuyruk ve kanat uzantılarının da değiştirildiği gözlendi. Değişimin ABD ile Türkiye arasında YPG’ye silah temini ile gelişen gerilim ve NATO sistemlerinin devamlılığının olmadığı inancı üzerine alternatif geliştirildiği ileri sürüldü. TAİ’nin daha önceki tasarımında Amerikan SNC firmasıyla ortaklık planlamasına karşın bu tercihini Ukrayna’dan alınacak motor ve avionik sistemlere göre revize ettiği değerlendiriliyor. Moskova merkezli düşünce kuruluşlarından Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi’ne gayri resmi olarak bağlı bulunan BMPD adlı savunma sitesiş, TAİ’nin HÜrjet’te Ukraynalı Sich firmasının AI-222 sınıfı turbofan motorunu lisans altında Türkiye’de üretmeyi değerlendirildiğini önesürdü.
 
HÜRJET’in, Türk Hava Kuvvetleri’nin Tekamül Jet Eğitim Uçağı olarak T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesiyle, geleceğin savaş pilotlarının HÜRJET’te yetiştirilmesi hedeflenmektedir. HÜRJET’in 3000 kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli; ülkemizle birlikte dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetlerinde hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacaktır. HÜRJET, 1.2 Mach maksimum hız ve 45,000 ft maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak olup son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracaktır.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 26
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı olsun.Yolun açık olsun güzel ülkemiz.
    Cevapla
  • hacamat 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkez mühendis Herkez siyasetçi Herkez ekonomis bu ülkede anca sosyal medya dan duyduklarıni yazarlar buralara
    Cevapla
  • tanar olca 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD bir çorap örmeye karar verdi Dünyanın başına ancak bunların ördüğü çorap ayağa değil başa geçirilen cinsinden. çorabı örmeye başladılar ama ilmik atladıklarının farkına zamanında varamadılar. atladıkları ilmek ipinin ucunu Türkiye yakaladı. şimdi ördükleri çorabı Türkiye yakaladığı ip ucuyla ilmek ilmek çözmeye başladı ilmekler çözüldükçe yama yapmaya çalışanların çaresiz çırpınışlarını duymaya başladık bunların çığlıklarının sebebi ise dünyanın başına ördükleri çorabın kendi başlarına giydirilme olasılığıdır. Beter olsunlar İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    80 milyonluk milletiz, ama hangi kültürle geride kaldığımızı daha kimse konu etmiyor. Teknolojide onun için gerideyiz. Rusyanın bile eğitim sistemi bizimkinden çok üstün. Dua edelim iyi anne baba günleriyle zaman geçer Gider.
    Cevapla
  • memo2 6 yıl önce Şikayet Et
    Son durumda dua edecezmi? Kime dua edecez ?
    Cevapla
  • kutsal damacana 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi hürjet milli jet uçağımı oluyor. hayır motor ukrayna yani yine göbekten bağlısın yerli motor yapın alooo
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu işler en kolay ilk olarak lisans alır ve nasıl yapıldığını öğrenirsin. sonrasında ise geliştirilmiş versiyonunu sen yaparsınla oluyor. sıfırdan yaparken çok zaman kaybediliyor bu sebeple ukrayna iyi bir seçenek gibi duruyor. Rusya ile başları dertte olduklarından ekonomilerinin iyi olmaması bize artı avantajlar sağlıyor. fırsatları değerlendirmek buna denir. akıllı olmakta fayda var. Bizde her şey millli olsun istiyoruz fakat bu kodar kolay değil. İnşaallah başımızdakiler bu konularda daha planlı olur ve süreçleri tamamlarlar. Bize de ancak dua ile yardım etmek düşüyor.
    Cevapla
  • hasoooo 6 yıl önce Şikayet Et
    çin bile ucak motorunu rusyadan alıyor aloooooo motor yapmak zor jet yakıtına dayanacak element ölcüsü lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle