Ucuz et Rekabet Kurumu'na gidiyor

TESK Başkanı Et ve Süt Kurumu'ndan çıkacak ucuz et ve kıymanın kasaplarda da satılması yönünde çağrıda bulundu.

Ucuz et Rekabet Kurumu'na gidiyor
Ucuz et Rekabet Kurumu'na gidiyor
GİRİŞ 03.11.2017 14:11 GÜNCELLEME 03.11.2017 15:24
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumunun (ESK) uygun fiyatlı etlerinin sadece 2 market zinciri tarafından satılacak olmasına ilişkin, "Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır." ifadesini kullandı. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ESK'dan sağlanan uygun fiyatlı etler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ülke genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerden 2'sine dağıtım yetkisi verilmesini değerlendirdi. 

Söz konusu uygulamanın kasap esnafı yönünden üzüntü verici olduğunu ifade eden Palandöken, bu uygulamanın, esnaf ve sanatkarı korumayı ve kollamayı öngören yasaya aykırı olduğunu savundu.

Palandöken, piyasada satış faaliyetinde bulunan işletmeler arasında ayrım yapıldığını iddia ederek, uygulamanın bu yönden de rekabet hukuku kurallarına ters düştüğünü öne sürdü.

Kırmızı et sorununun, üretimin artırılmasına dönük tedbirlerle aşılabileceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Sorunun temelinde üretim yetersizliğinin olduğu, bu alanda faaliyet gösteren bütün kesimlerce kabul edilen bir husustur. Halkımıza ucuz et satılabilmesi, bizim de öteden beri arzu ettiğimiz bir konudur ancak bunun, bir kesimi mağdur eden bir uygulamayla yapılmaması gerekir. Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır. Konunun acilen çözümü için Rekabet Kurumuna gidiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 77
  • musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanlar canlı ithal edilip et balık kurumu kontrolunde Turkiyede kesilse daha guvenli olur bir suru veteriner hekim veterinef saglik teknisyeni boşta bu insanlar işe alinip onlarin denetiminde icimize sine sine ucuz etten faydalanmiş oluruz.
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    O şartla alınıyor. Kardeşim sen alıp yeme. Bu kadar basit. CHP zihniyeti
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ithal ediyorsun da bu hayvanların İslami usulde kesildiğini nereden biliyorsun
    Cevapla
  • Münire 6 yıl önce Şikayet Et
    yetiştirici , kasaplar , nakliyeciler ve et satan yerler de az kar etsin o zaman , bence ne kadar fazla ithal olursa o kadar iyi , vatandaş et yesin biraz, bakanlığın sonuna kadar arkasındayız. Vatandaşı yem etmeyin bu et tekelcilerine
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje üreticiyi bitirir. Ak partiye de zarar verir. Tarım bakanlığı yanlış yapıyor.... inşallah tez zamanda bu yanlıştan dönülür....hayirlisi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle