"Rambo"sunu arabayla takas edecek

Kayseri'de besici Osman Göker'in 2 senedir Kurban Bayramı için beslediği 1 tonluk 'Paşa' isimli kurbanlık, 21 bin TL'den alıcısını bekliyor.

"Rambo"sunu arabayla takas edecek
"Rambo"sunu arabayla takas edecek
GİRİŞ 20.08.2017 09:34 GÜNCELLEME 20.08.2017 12:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kayseri'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Geçen seneye göre kurbanlık fiyatlarının arttığı gözlenen pazarlarda, vatandaşlar kendilerine uygun kurbanlığı bulmaya çalışıyor.

İHA'nın haberine göre, besici Osman Göker yem fiyatlarına gelen zamların ardından kurbanlıkların fiyatlarının da arttığını söyleyerek, "Kurban fiyatları bu sene pahalı. Biz hayvanları pahalıya alıyoruz. Biz ahıra 6-7 bin TL arasında mal bağladık. Ahıra 10 bin TL kira veriyoruz. Yemi geçen sene 47 TL'ye alıyorduk, bu sene 60 TL'ye alıyoruz. Mazota da zam geldi. Bunlardan dolayı da kurbanlık hayvanların fiyatları pahalandı. Geçen sene en ucuz 7 bin 500 TL'ye dana verdik, o dananın benzerini bu sene 10 bin TL'ye satıyoruz" diye konuştu. 

"Rambo"sunu araba karşılığı satacak

Çankırı'da kurban pazarında satışa çıkarılan "Rambo" isimli bin 100 kiloluk kurbanlık dana, 20 bin liradan alıcısını bekliyor.

Besici Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır hayvancılıkla uğraştığını, hayvanlarını köyünün otlaklarında yetiştirdiğini söyledi.

Bu yıl 60 hayvanını pazara getirdiğini belirten Doğan, "Bugüne kadar 45 tane hayvanımı sattım. Çok şükür satışlarımız iyi gidiyor. Pazarın en büyük danaları bende. 'Rambo' ismini verdiğim simental cinsi dana bin 100 kilo ağırlığında. Bunu 20 bin liraya satıyorum. İsteyen olursa arabayla da takas yapabilirim." diye konuştu.

Pazara gelenlerin "Rambo"ya yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Doğan, şu ana kadar istediği parayı veren çıkmadığını ifade etti.

kurban bayramı 2017, kurban bayramı tatili, kurbanlık fiyatları, kurbanlık

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 4
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    hay maşaallah...
    Cevapla
  • Kilo 6 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 21 oha sen araba alican diye el insaf be sonra yok mazot pahali yok kira bahane bol
    Cevapla
  • Bir kişi 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke durumum olsa da Allah için ben alsam ve kesip dagitsam
    Cevapla
  • siverek 6 yıl önce Şikayet Et
    kalbinde gecti allah kabul etsin
    Cevapla