Berat Albayrak'tan müthiş hamle! Saf dışı kaldılar

Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu’nun üyelerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak belirleyecek.

Berat Albayrak'tan müthiş hamle! Saf dışı kaldılar
Berat Albayrak'tan müthiş hamle! Saf dışı kaldılar
GİRİŞ 27.07.2017 08:28 GÜNCELLEME 27.07.2017 08:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yönetmeliği ile Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu’nun (UMREK) kuruluşu, üyelerinin seçimi ve görevleri belirlendi.

TMMOB SAF DIŞI KALDI

Yönetmeliğe göre, komisyona seçilecek mühendis üyeleri Türk mühendis ve mimar odaları birliği TMMOB öneremeyecek.

ÜYELER NASIL SEÇİLECEK

Bunun yerine yönetmeliğe göre komisyona üye olarak seçilmek isteyen meslek odalarına üye maden, jeoloji, jeofizik, harita, metalürji mühendisleri direkt MİGEM’de oluşturulan yeterlilik ve seçim komitesine başvuracak. Komite de komisyon için 4 aday önerecek. Bu adaylar arasından komisyona 2 üye seçilecek.

YETKİ BAKANDA

Komisyon üyelerinin seçiminde tek yetkili ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacak.

YORUMLAR 27
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    Seçilecek kişinin; kim tarafından seçileceğinin hiçbir önemi yoktur.ÖNEMLİ OLAN ; Liyakatıdır,konusunda MEVCUT OLAN MÜHENDİSLER İÇİNDE EN İYİSİ ve EN FAYDALISININ OLMASIDIR..Asıl mesele budur..
    Cevapla
  • süper 6 yıl önce Şikayet Et
    süper olmuş. ülkemizin önünü tıkamak isteyenlerin önü tıkanmış. bence o odalara hiç gerek bile yok. bunlar oda değil adeta ilerlemek isteyen ülkemize pranga.
    Cevapla
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki mühendis mimar odaları zaten Türkiye'yi bilim ve teknolojide özellikle geri bırakmak için kurulmuş gibi faaliyet gösteren örgütlerdi. Çok iyi olmuş bu.
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Sivil Toplum örgütünden ziyade,Anamuhalefet parti görevini üstlenen TMMO ve TMMOB .TBB.vb.gibi kurumları kapatmak lazım.Yada meslek sahiplerinin bu odalara kayıt zorunluluğu olmasın.Onlarda körler sağırlar,birbirirni ağırlar oynasınlar.
    Cevapla
  • RECEP KAHRİMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir Mühendis olarak TMMOB'yi komple saf dışı bıraksın istiyorum ama tabii kuru kuruya değil! Bizlerin haklarını özellikle Özelde DAHA İYİ HALE GETİRSİNLER BAKANLIKLAR OLARAK!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle