Türkiye ekonomisiyle ilgili bomba açıklama!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisiyle ilgili bomba açıklama!
Türkiye ekonomisiyle ilgili bomba açıklama!
GİRİŞ 23.02.2017 12:22 GÜNCELLEME 23.02.2017 12:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dolar/TL'deki düşüşü değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türk Lirası'nın olumlu olarak ayrıştığını belirterek, "Bu devam edebilir. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz." dedi. 

Dolardaki seyri değerlendiren Ertem, "Merkez Bankası'nın önlemleri etkili oldu. Türkiye'ye sermaye girişi için iştah oluştu. Fed'in daha az şahin bir strateji izleyeceği fiyatlanıyor. Bütün gelşimekte olan para birimleri dolar karşısında değer kazanıyor. TL de daha olumlu olarak ayrışıyor, bu devam edebilir. 16 Nisan'dan sonra daha olumlu bir havanın olacağını düşünüyoruz. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.
 
"2017'DE GÜÇLÜ DOLAR BEKLEMİYORUM"
 
Fed'in faiz artırımının düşük miktarlarda olacağını belirter Ertem, bunun etkisinin gelişmekte olan ülkelere sınırlı olacağını kaydetti. "2017'de güçlü bir dolar seyri beklemiyorum" diyen Ertem, daha rekabetçi bir doların gündemde olacağını ifade etti.
 
"İŞSİZLİK İKİNCİ YARIDA TEK HANEYE İNER"
 
Cemil Ertem, işsizliğin 2017'nin ikinci yarısından itibaren tek haneye ineceğini öngördü.
 
“SUUDİ SERMAYESİNİN YOĞUN İLGİSİ VAR”
 
İstanbul'un finans merkezi olması doğrultusunda Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi olduğunu vurgulayan Ertem, “Yakında kurumsal yatırımlarla, belki kurulacak yeni fonlarla özel sektörü de kapsayacak yeni fonlar ve sermaye girişlerinin devam edeceğini göreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • bytllhn hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi mevsimsel olarak hem tarım hem turizm sektörü hareketlenecek.4-5 ay için iş sahibi olacaklar....peki sonra sı ?atmasyonla tutmasyonla bu işler gün gelir tıkanır...önemli olan kalıcı çözümler...üreterek kazanmak..lazım..özellleştirerek kasayı doldurduk.ama sonra dibi göründü...hazıra dağlar dayanmamış....
    Cevapla
  • fayhatt 7 yıl önce Şikayet Et
    $1=₺1 güzel olurdu be...
    Cevapla
  • 59 36 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki buradaki söylemleri ve analistleri merkez bankası yıl sonu dolar tahmini için ne söylicez bankanın yıl sonu dolar tahmini 1 dolar 3889
    Cevapla
  • mstturbo 7 yıl önce Şikayet Et
    yılın ikinci yarısında turizm canlanması ile işsizlik düşmekte.bu düşüşün kalıcı olması ve %5 in altına inmesi gerekli.
    Cevapla
  • pirana61 7 yıl önce Şikayet Et
    50 kr sene sonu dolar yuroda 70 krş olur tahmin budur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle