Hükümetten S&P'ye ilk tepki! Utanç günüdür

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bütün dünya büzülürken, bütün dünya küçülürken, Türkiye yeni yatırım hamleleri başlatıyor." dedi.

GİRİŞ 28.01.2017 16:45 GÜNCELLEME 28.01.2017 17:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Bütün dünya büzülürken, bütün dünya küçülürken, Türkiye yeni yatırım hamleleri başlatıyor. Dün Avrupa'nın demokrasinin, insan haklarının, özgürlüğün ve hukuk devletinin üzerine inşa edildiğini söylenilen Avrupa Birliği'nin utanç günüdür"

Kaynak, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Danışma Meclis'' toplantısında yaptığı konuşmada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu indirmesiyle ilgili olarak, bütün dünya küçülürken, Türkiye'nin yatırım hamlelerine devam ettiğini ifade etti.

Dün gündeminde olmamasına rağmen kredi derecelendirme kuruluşunun, Türkiye'nin kredi notunun düşürmesine bir anlam veremediğini belirten Kaynak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin döviz sıkıntısı yok. Türkiye'nin ödemeler dengesinde bir sıkıntısı yok. Türkiye'nin ithalatta, ihracatta bir sıkıntısı yok. Türkiye'nin borçlarını çevirmekte bir sıkıntısı yok. Türkiye'de döviz bol, petrol bol her şeye ulaşılabiliyor. Bütün dünya büzülürken, bütün dünya küçülürken, Türkiye yeni yatırım hamleleri başlatıyor. Diyarbakır'da terörden zarar gören bölgede 73 milyar liralık bir yatırım hamlesi başladı."

YORUMLAR 8
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nın puanı azda olsa yüksekte olsa biz şükür hayatımızdan memnunuz.Avrupa kendi işine baksın ve milletimizin cebinden elini çeksin bu hırsızlar
    Cevapla
  • vedatt 7 yıl önce Şikayet Et
    ic piyasada bu kurumun haberi bile yapilmamali biz yatirim yapiuoruz surekli sikinti yok
    Cevapla
  • FLAAAŞŞŞŞŞŞŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekar notçulara hazineden milyon dolarları vermeyin. Fakir fukaranın yetimin parası, sp gibi def edin gitsin. Biz osmanlının torunlarıyız biz onlara not veririz. Saçmalık bu not işi kendilerine başka iş bulsunlar.
    Cevapla
  • hasan ayvaz 7 yıl önce Şikayet Et
    herşey var ama soroz ve imf yok,yedek lastikleri olsa idik chp öyle diyor bunlarda boş zamanlarında müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırmazlardı.bunların raporları eski türkiye defterleri üzerinden yapılıyor.bizden yola devam,onlarda bundan sonra olmayacak umutlarını yazsınlar
    Cevapla
  • öyle ama 7 yıl önce Şikayet Et
    bir kere de suçu kendimizde arayalım allah aşkına
    Cevapla
  • Kml 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir günde değer kaybetmiyor paran tek fark bu. O da dalgalı kurdayız. Son 10 yıl hatta bırak son bir yıl içinde senin paran ne kadar kaybetti. Benzin mazot gaz nereye gitti bi bak.
    Cevapla
  • Nurettin 7 yıl önce Şikayet Et
    Lan sen bir de Bakanın dediklerini oku. Hangisi yalan , biz gecelik faizlerin tüzde 500 leri ,binleri gördük. O IMF dediklerin az gelişmiş , onlara kul ,köle olan Türkiyeyi özlüyor.
    Cevapla
  • kml 7 yıl önce Şikayet Et
    kendinde ne suc varmis.bu ulkenin nasil gelisdigini gormeyecek kadar zavallisiniz.her on yilda develuasyon olurdu. bunlari unuttunuz balik hafizasi tasiyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle