Altında kritik eşik! 4 bin 700 dolar yeniden gündemde mi?

Küresel piyasalarda jeopolitik risklerin fiyatlamalarda belirleyici olduğunu söyleyen Ekonomist Mustafa Aşkın, altın ve petrol için kritik seviyelere dikkat çekti.

Altında kritik eşik! 4 bin 700 dolar yeniden gündemde mi?
Altında kritik eşik! 4 bin 700 dolar yeniden gündemde mi?
GİRİŞ 01.09.2026 08:22 GÜNCELLEME 01.09.2026 08:22

Küresel piyasalar haftaya Fed beklentileri ve yeniden tırmanan jeopolitik gerilimlerin gölgesinde başladı.

Ekonomist Mustafa Aşkın, özellikle İran-ABD arasındaki gerilimin altın ve petrol fiyatlarında sert hareketlere neden olduğunu belirterek, piyasalarda ekonomik verilerden çok siyasi gelişmelerin belirleyici olduğunu söyledi.

Altında yön arayışı: Kritik seviye belli olduAltında yön arayışı: Kritik seviye belli oldu

ALTINDA KRİTİK SEVİYELER

Aşkın, İran ve ABD arasındaki tansiyonun düşmesiyle 4 bin dolardan başlayan altının 4 bin 700 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini, ancak son günlerde gerilimin yeniden artmasıyla 4 bin 400 dolara kadar çekildiğini ifade etti.

Altının 4 bin 400 dolar seviyesinde tutunması halinde yeniden 4 bin 700 doların gündeme gelebileceğini belirten Aşkın, gerilimin daha da tırmanması durumunda ise 4 bin 200-4 bin 100 dolar bandına geri çekilme riskine dikkat çekti.

Piyasalarda dengeler değişiyor! Altın geriledi, petrol yükseldi, borsa düştüPiyasalarda dengeler değişiyor! Altın geriledi, petrol yükseldi, borsa düştü

PETROLDE YÖNÜ JEOPOLİTİK RİSK BELİRLİYOR

Petrol fiyatlarındaki yükselişin mevcut aşamada talepten çok jeopolitik gerilimlerden beslendiğini söyleyen Aşkın, Brent petrolün 90 doların üzerine çıktığını belirtti. Gerilimin sona ermesi halinde petrol fiyatlarında daha sert bir düşüş yaşanabileceğini ifade eden Aşkın, 70-75 dolar bandının yeniden gündeme gelebileceğini söyledi.

Aşkın ayrıca Orta Doğu'da Hürmüz çevresindeki gelişmelerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki hareketliliğin de küresel piyasalar açısından yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Dilan Dundar Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Dundar

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.