Milyonlarca emeklinin zam oranı belli oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu, enflasyon farkının SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yansıtılacağını açıkladı. Maaşlarda yüzde 4.73 oranında artış olacak.

Milyonlarca emeklinin zam oranı belli oldu
Milyonlarca emeklinin zam oranı belli oldu
GİRİŞ 03.01.2017 10:36 GÜNCELLEME 03.01.2017 16:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği zam oranları belli oldu. Ocak-Haziran ve Temmuz-Ağustos dönemlerinde Tüketici Fiyat Endeksine göre belirlenen zam oranı 4,73 olarak hesaplandı. Haziran ayından itibaren zam oranını belirleyen rakamlar şöyle sıralandı:

  Temmuz 1,16, 
  Ağustos -0,29, 
  Eylül 0,18, 
  Ekim 1,44, 
  Kasım 0,52  
  Aralık 1,64

MEMUR EMEKLİLERİ FARK ALAMAYACAK

Altı aylık enflasyonun yüzde 5'in üzerinde olması halinde memur emeklileri de enflasyon farkı alacaktı. Buna göre açıklanan rakamla memur emeklileri fark alamayacak.

YORUMLAR 29
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim anliyamadigin temel ihtiyaclar dan ekmek 1 GECEDE %25 zamlnirken hala enflasyonun susuk cikmasi hileli degilmi maaslara zam yapilirken alim gucu hesap edilip karsisindaki kisinin yerine kendini koyabilen insafli yoneticilere ihtiyac var
    Cevapla
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Memur işçi emeklilerin maaşı iyi SSK, Başkurt, çiftçi emekli aylıkları az yeterli değil. Yinede ALLAH devletimize milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bu kadar saldırılara rağmen Bu zam Allah bereket versin eğer CHP olsa idi bırakın bu zammı Maaşları alamazdı emekli.
    Cevapla
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin ismini televuz etme devletimizin ve evimizin bereketi gider
    Cevapla
  • Ömer Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda yoksul emekli verilen zammı bile çok görnler var. Allah akıl fikir versin. Ulan aldığım maaş 945 TL. bunu bil çok görenlere ağzıma neler geliyor amam bir türlü söyleyemiyorum. Ama içimden bilesinizki en kötülerini söylüyorum.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu zammı emeklisine reva gören vekiller sadece bir ay bu maaşla yaşamayı denesinler1 Biraz empati yapsınlar bakalım ne düşünecekler? Allah(CC) oruç'u farz kılmış ki insanlar açlık nedir yaşasın ve açın halinden anlasın diye ki akşam olunca önünde kebabından tatlısına her türlü yiyeceği olacağını bildiği halde! belki anlar ,insafa gelir diye!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP olsa idi bırak bu zammı Emekli,işci maaş alamazdı. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle