Kimsesiz çocuklara memuriyet yolu

Sosyal hizmet kapsamındaki kimsesiz çocuklardan devlet kadrolarına atama yapılacak. Bu kapsamda 3 bin 220 genç, devlet kadrolarına atanacak.

Kimsesiz çocuklara memuriyet yolu
Kimsesiz çocuklara memuriyet yolu
GİRİŞ 28.12.2016 16:03 GÜNCELLEME 28.12.2016 16:03
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlemesine göre, Sosyal Hizmetler Kanunu'nun Ek 1. maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlar düzenleme kapsamına alınıyor. Bu kapsamda istihdam hakkına haiz olanların atanabilmesi için Devlet Personel Başkanlığı'nca 30 Aralık 2016-13 Ocak 2017 tarihleri arasında adayların tercihleri alınacak. Bu şekilde kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 3 bin 220 kadro ve pozisyona  yerleştirme yapılması planlanıyor. Hak sahiplerinden ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans düzeyinden mezun olanların yerleştirmeleri KPSS sonuçlarına göre; ilkokul, ortaokul ve ilköğrenim mezunlarının yerleştirmeleri ise kura sonucuna göre olacak. Belirlenen kadro ve pozisyonlardan bin 234 adedine KPSS sonuçlarına göre, bin 986 adedine kura sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak. Yerleştirme işlemlerine ilişkin tercih kılavuzu, 30 Aralık'ta Devlet Personel Başkanlığı'nın www.dpb.gov.tr adresinde ve e-Devlet kapısı  www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacak.

Kimler yararlanabilecek?

Düzenleme kapsamında; haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde bakanlığa başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkün olacak. Yerleştirme işlemlerinden önce adayların şartları karşılayıp karşılamadığı kontrol edecek.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 55
  • Yurtlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet baba evlatlarının geleceğini her zaman düşünür. Baba-Evlat ilişkisi... Bunu Yetiştirme Yurtlarında kalan her kardeşim bilir.
    Cevapla
  • sakaryalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Dört senedir sevgi evlerinde gönül elçiliği yapıyorum. Ben mi onlara faydalı oluyorum yoksa onlar mı bana bilemiyorum. Kendilerini önemsediğiniz için gözünüzün içine bakıyorlar. İhtiyaçları olan tek şey sevgi ve bunu da verdiğiniz zaman onlardaki değişimi gözlemleyebiliyorsunuz. Bunlar bizim çocuklarımız ve hepimiz sahip çıkmalıyız.
    Cevapla
  • meriç 7 yıl önce Şikayet Et
    mardin belediyesi, kızıltepe belediyesi, mardin, kızıltepe ve midyat kaymakamlıklarına şırnak ve hakkari ve mardin terör mağdurları güvenlik tahkikatı yapılmadan görev yapmakta ve diğer personelleri olumnsuz etkilemektedir. gerekli işlemler umarım biran önce yapılır.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    beğendim
    Cevapla
  • Merih 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişilerde yeterlilik şartı aranmalı ve her vatandaşla aynı haklara sahip olmalılar. Aksi halde diğer vatandaşların hakkı yenmiş olur.
    Cevapla
  • Yurtlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha hayatın başında anasız babasız kalmayla bence yeterlilik şartını kazanmış oluyorlar. Öyle kolay değil Yurtlarda büyümek, yetişmek. Hayata anasız babasız olmakla 1-0 yenik başlıyorsun zaten. Devlet baba evlatlarına iş imkanı veriyor bunda hak meselesini de anlamış değilim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle