Kurumlar değil FETÖ’cü hainler cezalandırılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, FETÖ operasyonlarıyla kurumların değil FETÖ'cü hainlerin cezalandırılacağını söyledi.

Kurumlar değil FETÖ’cü hainler cezalandırılacak
Kurumlar değil FETÖ’cü hainler cezalandırılacak
GİRİŞ 16.08.2016 10:55 GÜNCELLEME 16.08.2016 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ’ye finansal destek sağlayan her kurumun üstünü gidileceğinin altını çizerken, cezalandırılacak olanların üreten firmalar değil, kaynakları FETÖ’ye aktaran yöneticiler olduğunu aktardı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bulunduğu Malatya’da 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’yi işgal etmeyi planlayan ancak millet karşısında büyük hezimet uğrayan FETÖ’nün milyarlarca dolarlık finans kaynaklarına yönelik çarpıcı detaylar paylaştı. Bakan Tüfenkci, “17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm iş adamlarını FETÖ’ye destek sağlamamaları konusunda uyardığını hatırlatarak, "17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanı'mızın, 'Yardımlarınızı kesin, paralarınızı bankalarından çekin, yardım kuruluşlarıyla, derneklerle irtibatınızı kesin, çocuklarınızı okullarından alın' dedikten sonra hala bu yapı içerisinde faaliyet gösteren şirketler varsa o şirketlerin üzerine elbette ki gideceğiz” dedi.

Ülkenin milli varlıkları

FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlarda adaletin esas alındığını ifade eden Bakan Tüfenkci, şirketlerin değil, teröre destek veren hainlerin cezalandırılacağını kaydederek, “Bireysel olarak da şirket sahipleri cezalarını hukuk, adalet karşında hesap verecek. Asla intikam duygusuyla hareket etmiyoruz. Hukuk, adalet çerçevesinde hareket ediyoruz ve şirketlerden çok şirket sahiplerinin cezalandırılması noktasında gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki o şirketler esasında bu ülkenin değerleri, milli varlıkları. Dolayısıyla şirketler noktasında suçun göbeğinde olanlar, FETÖ'ye para transferi yapan, kara parasını aklayanlar hariç diğer suça bulaşmamış normal ticaretini yapan şirketlerin rahat olması gerekir” diye konuştu.

Şirketleri batırmayalım

Tüfenkci, ayrıca bankları da uyardı.FETÖ’cü yöneticisi bulunan şirketlerin batırılmaması gerektiğine dikkat çeken Tüfenkci, şöyle konuştu: “Bankaların da bunu fırsat bilerek şu veya bu nedenle o şirketleri karalamamalı ve batırmamalı. Varsa oradaki hissedar olanlar onlar cezasını çekip hisselerine de el konulmalıdır. Şirketler noktasında cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığımız, emniyetimiz bu terör örgütünün her kesiminde yuvalananların açığa çıkarılması ve millet önünde hesap verebilmesi için var gücüyle çalışmaktadır."

15 yıldır dimdik ayaktayız

AK Parti’nin 15. Yıl dönümüne ilişkinde konuşan Tüfenkci, partinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Erdemliler Hareketi"  kurulduğunu belirterek, “AK Parti, geldiği nokta itibarıyla birçok kumpaslara, darbe girişimlerine, vesayet odaklarının müdahalelerine rağmen 15 yıldır dimdik ayakta. Milletiyle bütünleşerek, milletinin istikamet çizdiği çizgide yürümeye devam etti ve girdiği bütün seçimlerde Allah'a hamdolsun başarıyla çıktı. Liderini Cumhurbaşkanı yaptı” şeklinde konuştu.

Vatandaşa müjde üstüne müjde

Bakan Tüfenkci,  komisyonlardan geçen torba yasa tekliflerinde değindi. Başbakan Yıldırım’ın vatandaşa yönelik sıraladığı müjdelerin hızla uygulanacağını kaydederek, "Komisyondan geçti, önümüzdeki hafta Meclis tatil olmadan önce bu düzenlemeler, Başbakan'ımızın verdiği müjdeler teker teker hayata geçecek. Özellikle şoför esnafın umutla beklediği ÖTV indirimi ve Bağ-Kur primlerinde de peşinde indirim sağlanması önümüzdeki hafta içerisinde Meclis'ten geçerek yasalaşacak” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlerin milletin paralarıyla elde ettikleri servetleri devletinmalıdır devlet ise milletindir
    Cevapla