Teknokent’i de 200 milyonTL zarara uğrattılar

FETÖ'nün yolsuzluk ve kadrolaşma temelinde ekonomide kurduğu ağa operasyonlar devam ediyor.

Teknokent’i de 200 milyonTL zarara uğrattılar
Teknokent’i de 200 milyonTL zarara uğrattılar
GİRİŞ 08.08.2016 11:17 GÜNCELLEME 08.08.2016 11:17

FETÖ/PDY'nin HacettepeÜniversitesi'nin akademik ve mali yapısıyla bağlantısının araştırılması amacıyla, 30'a yakın dosyada toplanan soruşturmalar için idari ve adli makamlara başvuruldu. Bu dosyaların gerekçelerini, özellikle Hacettepe Teknokent ve Teknokent tarafından 2012 yılından sonra kurulan şirketler aracılığıyla usulsüzlük, yolsuzluk ve kadrolaşma yapıldığına ilişkin başlıklar oluşturuyor. Üniversitenin finans kaynaklarının kötüye kullanıldığının ve usulsüz ve hukuka aykırı birtakım işlemlerin yapıldığının tespiti üzerine idari soruşturmaların yanı sıra adli makamlara suç duyurularında bulunuldu.

GÜLEN'İN DOKTORU

2011'de kurulan bir vakfın kurucularının önemli bir kısmı, aynı yılın sonunda üniversitenin pek çok biriminde ve Teknokent şirketlerinde görevlendirildi. Soruşturma dosyasında, terörist başı Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaş'ın hem kurulan vakfın hem de Teknokent'in yönetiminde bulunduğu, usulsüzlüklere de imza attığı bilgisi de yer aldı.

Teknokent'teki bazı şirketlerin yüzde 40-60 gelir ortaklığı ile kurulan bağının daha sonra yüzde 70 olarak bazı firmalar lehine dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Firmaya verilen doluluk garantisi nedeniyle de üniversitenin yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kaldığı belirlendi. Teknokent'in 200 milyon doların üzerinde borç altına sokulduğu belirtildi.