Türkiye’deki En Temiz Plajlar Hangileri?

2016 yılında Türkiye’de Mavi Bayrak alan plaj sayısı 436’ya ulaştı.

Türkiye’deki En Temiz Plajlar Hangileri?
Türkiye’deki En Temiz Plajlar Hangileri?
GİRİŞ 13.07.2016 09:32 GÜNCELLEME 13.07.2016 09:32

govego.com’un mavibayrak.org.tr adresinden derlediği verilere göre ülkemizdeki Mavi Bayraklı plaj sayısının 2016’da 436’ya ulaştığı gözlemlendi. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Aydın, Mersin, Antalya, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Düzce, Kocaeli, Yalova, Adana, Samsun, Ordu ve Zonguldak’ta yani 18 ilde toplamda 436 adet Mavi Bayraklı Plaj bulunuyor.

En Fazla Mavi Bayraklı Plaja Sahip Şehir Antalya Oldu

Alanya, Kemer, Merkez, Konyaaltı, Serik, Gazipaşa ve Aksu ilçelerinde toplamda 200 adet mavi bayraklı plaja sahip olan Antalya, ülkemizde en fazla mavi bayraklı plaja sahip şehir olarak listenin başını çekmekte. İstanbul’da hepsi de Şile İlçesi’nde olmak üzere toplam 5 plaj, 2 de marina bulunuyor; İzmir’de ise toplamda 7 ilçede 45 mavi bayraklı plaj ve 1 de marina bulunuyor; en yüksek mavi bayraklı plaja sahip olan ilçeler ise Çeşme ve Menderes. Çanakkale’de 4 ilçede toplam 8 adet mavi bayraklı plaj bulunurken, Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde toplamda 29 adet mavi bayraklı plaj bulunmakta. Ayrıca Didim’de D-Marin Didim ve Kuşadası’nda Setur Kuşadası Marina olmak üzere 2 adet mavi bayraklı marinası da var.

Balıkesir’de 5 ilçede toplam 29 adet mavi bayraklı plaj ve 1 adet de mavi bayraklı marina bulunmakta. Gözde tatil beldeleriyle ünlü Muğla’da da toplamda 7 ilçede 95 adet plaj ve 7 de mavi bayraklı marina var. Mersin’de mavi bayraklı plajlar 3 ilçeye ayrılmış durumda. Bunlar Bozyazı, Erdemli ve Slifke, toplamda ise 11 adet mavi bayraklı plaj var. Ordu’da 3 ilçede toplamda 4 adet mavi bayraklı plaj ve Tekirdağ’da toplamda 2 adet mavi bayraklı plaj, Kocaeli’de ise 2 ilçede toplamda 2 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor. Yalova’da toplamda 3 adet mavi bayraklı plaj bulunmakta ve onlarda Çınarcık İlçesi’nde yer alan Kumluk Plajı, Taşliman Çamlık Plajı ve Serander Aile Tatil Merkezi Plajı. Ayrıca Yalova da bir de mavi bayraklı marina bulunmakta.

Yalnızca 1 adet mavi bayraklı plajı bulunan iller ise; Düzce, Zonguldak, Samsun, Adana, Kırklareli ve Edirne

Mavi Bayrak Ödülü Ne Zamandan Beri Verilmekte

Plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak, deniz suyunun temizliğini garanti eden bir program olarak ilk kez 1985’te Fransa’da uygulanmış ve 1987 yılının Avrupa Birliği tarafından Çevre Yılı ilan edilmesi sonrasında, güvenli yüzme alanlarının teşvik edilmesi amacıyla, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na(FEE) devredilerek uluslararası boyuta taşınmıştır.

Tüm Uçak Seferleri Tek Bir Aramada

Bünyesinde barındırdığı 130’dan fazla otobüs firması, 1000’e yakın havayolu firması ve İDO ile Türkiye’de online otobüs bileti, uçak bileti ve ido bileti satışının önde gelen markalarından biri olan govego, tüm bu firmaları ve seferleri tek bir aramada kullanıcılarının karşısına getiriyor. Web sitesi, Google Play Store ve App Store’da yer alan uygulamalarıyla 1 milyona aşkın bilet satışı gerçekleştiren govego.com dönemsel olarak düzenlediği kampanyalarla da indirimli otobüs, uçak ve İDO bileti alınmasına da olanak sağlamakta.