Hızlı sonuç almak isteyen küçük şehre koşuyor

Hızlı iflas erteleme ve boşanma davalarından sonuç almak isteyenler küçük şehirlere akın ediyor.

Hızlı sonuç almak isteyen küçük şehre koşuyor
Hızlı sonuç almak isteyen küçük şehre koşuyor
GİRİŞ 05.06.2016 09:50 GÜNCELLEME 05.06.2016 18:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Büyük şehirlerde mahkemelerde ve tüketici hakem heyetlerinde biriken dosyalar avukat ve davacıları başka alternatifler bulmaya itiyor. İstisnalar sayılmazsa büyük şehirlerde açılan davaların sonuçlanması için 1-2 yıllık süre bile çok iyimser kalabiliyor. Gazete Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre her davada olmasa da özellikle, boşanma ve iflas erteleme davaları ile tüketici hakem heyeti şikâyetlerinde hızlı sonuç almak isteyenler ise soluğu Anadolu’nun küçük şehirlerindeki mahkemelerde ya da heyetlerde alıyor.

ROMA'DA EVLENİP ANADOLU'DA BOŞANIYORLAR 

Hukukçular, küçük illerde davaların azlığı nedeniyle çok daha kısa zamanda sonuca ulaşıldığını söylüyor. Hal böyle olunca da magazin sayfalarından ya da programlarından Roma’da, Paris’te evlendiğini öğrendiğimiz birçok ünlünün sessiz sedasız Sivas’ın ya da Diyarbakır’ın küçük bir ilçesinde boşandığını duyuyoruz. Elbette ünlüler bunu biraz da magazin basınından uzak kalmak adına yapabiliyor ancak avukatlar özellikle beyaz yakalı çalışanların da anlaşıp bu yolla boşandığını söylüyor. İşin ekonomi tarafına gelince; özellikle son günlerde sıkça duyduğumuz iflas erteleme kararlarının birçoğunun küçük illerin mahkemelerinden alındığını hem avukatlar hem bankacılar söylüyor.

1 GÜNDE KARAR ÇIKARTIYORLAR

Hızlı karar almak için küçük illere koşturan bir diğer kesimin ise son günlerde çok gündemde olan iflas erteleme isteyen şirketler olduğu belirtiliyor. Hukukçular, en az 3 ay, ortalama 1 veya 1.5 yıl sürmesi beklenen iflas erteleme kararlarının bazı mahkemelerden 1 günde çıkarılabildiğini, bunun için de bazı şirketlerin kolay iflas erteleme alındığı için merkezlerini bir gecede başka şehirlere taşıdığını ve o ilde iflas erteleme talebinde bulunduğunu belirtiyor. Bilindiği gibi iflas ertelemeyi alan şirketlerden başta bankalar ve finans kurumları olmak üzere alacaklıları 1 yıl süre ile talepte bulunamıyor.

Öte yandan 2012’de 446 bin olan tüketici hakem heyeti başvurusu 2015’te 3 milyonu aşınca özellikle büyük şehirlerde hakem heyetleri kararı ile paranın geri alınabilmesi 1-1.5 yıla ulaştı. Hal böyle olunca vatandaş 1-2 ay içinde sonuç aldığı Anadolu’ya koştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • Davali 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçma madem Anadolu'daki adliyelerde is yok dosya aktarımı yapılsın istanbulda açılan davalarin bir bölümünü Anadolu'ya yönlendirin hem iş yükü dengelenir hem de ticaret hayatı canlanır git gel bilet yeme içme konaklama ücreti derken millet bikaç artık boşanma azalır dava açma azalır vb. :)
    Cevapla
  • alican 7 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten çok saçma. kanun diye bir şey var. adam merkezini boşuna mi taşıyor?
    Cevapla
  • merve 7 yıl önce Şikayet Et
    hocam olur mu öyle şey ? ikametlerini geçici olarak aldırıyorlardır dava açan ünlüler
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Ogretmen alsinlar, personel ihtiyaclari varsa :) ya da saglikci alsinlar cunku devlet kadrolarinin %90 i ikisine ayriliyor
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    S.urfa ve ilcelerinde kaymakamlik ve valilik bunyesinde kurulan tuketici hakem heyeti peraonelim yok deyip gelen dilekcelere olumsuz karar aliyorlar..
    Cevapla