Türkiye'den 6,5 milyar dolarlık yardım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 6,5 milyar kalkınma yardımı yaptığı bilgisini verdi.

Türkiye'den 6,5 milyar dolarlık yardım!
Türkiye'den 6,5 milyar dolarlık yardım!
GİRİŞ 16.03.2016 12:14 GÜNCELLEME 16.03.2016 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TİKA Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ve başka ülkelerden gelenlere yapılan yardımların dışında 6,5 milyar dolarlık kalkınma yardımı yaptığı bilgisini verdi. 

Erdoğan, şunları söyledi: 

TİKA, dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirdiği projelerle ülke olarak göğsümüzü kabartan bir kurum. TİKA'nın hizmetleri artık anlatılması oldukça zor bir seviyeye ulaştı. Türkiye, kalkınma rolünde önde sıralarda yer alıyorsa bunda TİKA'nın payı büyüktür. Biz yardımlarımızın hesabını tutmamış bir ülkeyiz. Allah rızası için mağdurlara el uzatmak olarak görüyoruz bu yardımları. Yardım faaliyetlerimizin uluslararası yardımların hesabı tutuluyor. 6.5 milyar dolar kalkınma yardımı yapan bir ülke olduk. Suriye'den ya da başka ülkelerden gelenlere yaptığımız yardımlar bu rakamların dışındadır. TİKA'nın yardımları eğitim, sağlık ve içme-kullanma suları alanında oluyor. Orta Asya'dan, Pasifik'e kadar milyonlarca insanın gönlünde taht kurdu TİKA. TİKA'nın çalışmaları ile Türk tipi kalkınma modelini ortaya koyduğumuza inanıyorum. Bizim kalkınma yardımımız da karşımızdakini küçük görme söz konusu değil. Bizde sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayış var.

TİKA çalışanları görev yaptıkları ülkelerde, Türkiye'nin değerlerinin taşıyıcısı çağdaş bir Alperen olduklarının bilincinde. Paralel örgüt, bu potansiyeli adeta bir sülük gibi emerek bize zemin ve zaman kaybettirdi. Bu yanlışı düzeltmenin çabasındayız. Bunu telafi edeceğiz. Türkiye'de bu örgütü büyük ölçüde etkisiz hale getirdik. Geri kalan tortuları da temizleyeceğiz. Yerli ve milli duruş sahibi arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Dünyada el atmadık yer bırakmayacak şekilde yoğun çalışmalıyız. Başta TİKA olmak üzere sorumluluğumuz çok. 4 Afrika ülkesine gittik. 4 ülkedeki tabloyu görünce bizim sorumluluğumuz çok daha fazla. Çok daha farklı bir sürecin içinde çok daha fazla çalışmalıyız. TİKA Başkanı da bizimleydi. Bölgelerin ne kadar çalışmaya müsait olduğunu gördü. TİKA'yı görmenin memnuniyeti içindeydik. Pek çok güç, ülke adeta Türkiye'nin dizleri üzerine çökmesini bekliyor. Terör olaylarının arkasında yatan gerçek de bu. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • hayrettin doğan 8 yıl önce Şikayet Et
    dik dur eğilme bu millet seninle..
    Cevapla