Şimşek: Türkiye dünya ile aynı kulvarda

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 4. sanayi devrimi konusunda ben Türkiye’nin dünya ile yarıştığını söyledi.

Şimşek: Türkiye dünya ile aynı kulvarda
Şimşek: Türkiye dünya ile aynı kulvarda
GİRİŞ 15.02.2016 15:50 GÜNCELLEME 15.02.2016 15:50

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Dijitalleşme konusunda, 4. sanayi devrimi konusunda ben Türkiye’nin gecikmediğini, tam aksine dünya ile ilk defa bir konuda aynı kulvarda, aynı seviyede yarışa katıldığı kanısındayım" dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ve Dünya Bankası’nın "2016 Dünya Kalkınma Raporu" lansman toplantısı ve Türkiye Yatırım Fonu imza töreni, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. 

Meslek liselerine Alman modeli

Önümüzdeki dönemde meslek liselerinin önceliklendirileceğini bildiren Şimşek, Almanya’nın burada örnek alınması gerektiğini ve Almanya’daki modelin örnek alınarak Türkiye’de ara eleman açığını giderip işsizlik meselesinin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

'Türkiye Dünya ile aynı kulvarda'

Şimşek, ''Dijitalleşme konusunda 4. sanayi devrimi konusunda ben Türkiye’nin gecikmediğini tam aksine dünya ile ilk defa bir konuda aynı kulvarda, aynı seviyede yarışa katıldığı kanısındayım. Özetle bugünkü toplantının konusu, lansmanını yapacağımız rapor çok anlamlı. Türkiye için yol gösterici. Özel sektörle bunu, İnşaallah başaracağız. Bir gecikme söz konusu değil" şeklinde konuştu.