Bursalı fırıncı: "2023'e kadar simit 50 kuruş"

Bursa'da 36 yıldır hizmet veren “Tarihi Taş Fırın”ın işletmecisi Bilal Kavan, "2023'e kadar simide zam yapmak istemiyoruz" dedi.

Bursalı fırıncı: "2023'e kadar simit 50 kuruş"
Bursalı fırıncı: "2023'e kadar simit 50 kuruş"
GİRİŞ 27.01.2016 09:25 GÜNCELLEME 27.01.2016 09:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'ndeki fırın, gün boyu müşterilerinden ilgi görüyor.

Fırının önündeki kar kış, sıcak soğuk demeden günün her saatinde oluşan uzun kuyruklar dikkati çekerken, firma sahibinin yıllardır simidi 50 kuruşa satmakta direnmesi de müşterilerinin takdirini kazanıyor.

Bilal Kavan, yaptığı açıklamada, simidi sattıkları fiyat uygulamasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

"2023'E KADAR ZAM YAPMAK İSTEMİYORUZ"

Kavan, "Pazara kadar değil, mezara kadar simidi 50 kuruşa satacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'hedefimiz 2023'. Biz de bu tarihe kadar simide zam yapmak istemiyoruz. Bu fiyattan sattığımız için tepkiler alıyoruz. İşletmenin sahibi babama tehdit telefonları geliyor. Tabi çok sattığımız için karımız az da olsa var. Günlük 3-4 bin civarı simit, 2-3 bin civarı da tahinli satıyoruz.”

Sabah saat 06.30'da satışa başladıklarını kaydeden Bilal Kavan, akşam 20.00'ye kadar her saat fırın önünde vatandaşların sıra beklemesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Simit alabilmek için sırada bekleyen bazı vatandaşlar ise “Buranın simidi çok lezzetli. Yıllardır hiç şikayetimiz olmadı. 50 kuruşa satması bizim de işimize geliyor. Tadında da hiç bir değişiklik olmaması bizi çok memnun ediyor” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • 16spor 8 yıl önce Şikayet Et
    benimde bir çok kez simit almışlığım var buradan ,yalnız bu adamlar yıllardır aynı fiyattan satıyor,ilk olarak 2008 de almıştım yanılmıyorsam,yine aynı fiyat,ALLAH CC iş rastlığı versin,müşteri memnun sonuçta
    Cevapla
  • hüloğğğğ 8 yıl önce Şikayet Et
    La git işine
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun...
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    10 dolara düşer inşallah.
    Cevapla
  • harun akdağ 8 yıl önce Şikayet Et
    batar....
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Haksız rekabet. Rakip firmalar yakınmakta haklı...
    Cevapla
  • iktisatçı 8 yıl önce Şikayet Et
    Haksız rekabet dediğin şey ancak devlet gibi dışarıdan bir kurum desteklediğinde vs olur, firma kendi maliyet ve karına göre istediği şekilde fiyatlama yapabilir, arz-talep dengesi.
    Cevapla
  • E-A 8 yıl önce Şikayet Et
    Buğday ve un üreticisi bir ülkede 50 kuruş normal,ekmek ve unlu mamuller özellikle pasta çok pahalı.....vatandaş yakında eskiden olduğu gibi misafire ve çocuklarına evde kendisi yapıp yedirecek.Dar gelirli insanları hiç düşünen yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle